Seuraa näitä pelaajia MM-kisoissa

Jääkiekon MM-kisat tarjoavat joka vuosi pelaajille hienon mahdollisuuden nousta parrasvaloihin ison yleisön silmissä. Jokaisissa kisoissa rakennetaan uusia sankaritarinoita ja nostetaan vanhat legendat jälleen esille heidän arvolleen sopivalla tavalla. Veikkaussivut.com onkin listannut tänä vuonna TOP 10 pelaajat, joiden otteita jokaisen lätkäfanin tulisi ehdottomasti seurata kisojen aikana. Osa listatuista pelaajista ovat nuoria joista puhutaan vielä tulevaisuudessa kovaan ääneen, osa taas konkareita joiden edesottamuksia muistellaan kaiholla vuosien päästä. 

 

Connor McDavid – Edmonton Oilers 

Connor McDavid 07042015.jpg

Yksi perinteisen kiekkomaan Kanadan mielenkiintoisimmista MM-pelaajista on ehdottomasti viime kesän NHL-draftin ykkösvaraus, 19 – vuotias Connor McDavid. Yhtenä ikäluokkansa lahjakkaimpana pelaajan, ja uutena Wayne Greztkynä pidetty McDavid pelasi ensimmäisellä NHL-kaudellaan loukkaantumisten vuoksi vain 45 ottelua. Pistetahti näissä peleissä oli kuitenkin vaikuttava, sillä mies takoi rookie-kaudellaan yli piste per ottelu tahdilla tauluun luvut 16 + 32 = 48.

Nuori McDavid tulemaa olemaan varmasti yksi vaahterapaitojen kantavista voimista turnauksen aikana. Ja onkin todella mielenkiintoista seurata miehen otteita ja verrata sitä miten viime kesän ykkösvaraus onnistuu MM-kisoissa suhteessa tulevan draftin ykkösiin Patrik Laineeseen ja Auston Matthewsiin.

Tässä vielä kanadalaisen nuorisotähden parhaita paloja pelaamisesta

 

Patrik Laine – Tappara

Jos jotain pelaaja näissä jääkiekon MM-kisoissa tulee seurata se kuuluisa silmä kovana niin Patrik Lainetta. Huhtikuussa 18 – vuotta täyttänyt Laine on tällä hetkellä suomikiekon kuumin nimi, jolla on mahdollisuudet tehdä tulevana kesänä suomalaista kiekkohistoriaa, jos hänet varataan koko NHL-draftin ensimmäisenä pelaajana.

Laineen alkukausi ei ollut Tapparassa erikoisen loistava. Vuoden vaihteessa pelatut alle 20 – vuotiaiden MM-kisat saivat kuitenkin nuoren miehen syttymään aivan uusiin sfääreihin. Laine iski MM-kisoissa 7 ottelussa tehot 7 + 6 jonka jälkeen miehen laukaus tuli tunnetuksi koko Suomessa. Liigan pudotuspeleissä Laine näytti pään kestävän myös kovissa paikoissa miesten keskellä. Laine iskikin pleijareissa yhteensä 15 pistetä (10 + 5) voittaen pudotuspelien parhaalle pelaajalle ojennettavan Jari Kurri palkinnon.

Laine ei välttämättä saa totun paljoa vastuuta Suomen kivikovassa MM-kisajoukkueessa, mutta tästä huolimatta mieheltä on lupa odottaa ainakin Leijona-uran ensimmäistä häkkiä. Se miten Laineen urakka Venäjällä sujuu vertailussa Auston Matthewsiin tulee määrittämään paljon draftia ajatellen.

Videolla vielä Iso-Paten dominointia nuorten MM-kisoista:

 

 

Pavel Datsyuk – Detroit Red Wings

Venäjän timantin kovasta kisanipusta olisi voinut nostaa seurattavien pelaajien listalle lähes kenet tahansa. Tällä kertaa yhdessä Artemi Panarin kanssa kunnian päästä esille saa Detroit Red Wingsin legendaarinen taikuri, 35 – vuotias Pavel Datsyuk. Molemmissa päässä kenttää loistava keskushyökkääjä on kuulunut Detroitin ja Venäjän maajoukkueen kantaviin voimiin koko vuosituhannen. Mies onkin voittanut vuosien varrella MM-kisojen parhaan hyökkääjän palkinnon sekä peräti neljä NHL:n herrasmiespalkintoa.

Datsyukia kannattaa ehdottomasti seurata kisoissa siitä syystä, että kohta neljäkymmentä täyttävän herramiehen ura alkaa olla pian lopussa. Siitä kielii muun muassa vahvat huhut siitä, että mies aikoo lopettaa NHL-uransa ja siirtyä KHL-kentille. Miehen otteita ei siis enää kauaa voi ihailla kansainvälisillä kentillä, joten nyt on hyvä aika seurata, miten taikuri tekee temppunsa.

Ohessa vielä Datsyukin TOP 10 komeinta kaappia:

 

 

David Pastrnak – Boston Bruins

David Pastrnak - Boston Bruins.jpg

Suomella on Aleksander Barkov, Kanadalla Connor McDdavid ja Tshekillä David Pastrnak. Pastnark on yksi tshekkikiekon uuden sukupolven kirkkaimmista tähdistä. Vuonna 1996 syntyneen nuoren miehen odotetaankin kasvavan tulevaisuudessa Tshekin maajoukkueen liideriksi, kun Jaromir Jagrin ja Jakub Voracekin kaltaisten konkareiden ura on ohitse.

Liukasjalkainen laitahyökkääjä tehtaili kuluvalla kaudella NHL-jäillä 51 ottelussa tehot 15 + 11 = 26. Pastrnak kävi pyörähtämässä myös vuoden vaihteessa nuorten MM-kisoissa, joissa vyölle tarttui neljässä ottelussa yhtä monta tehopistettä. Näissä kisoissa Pastrnakilla on oiva tilaisuus ottaa yksi suuri askel urallaan eteenpäin, minkä vuoksi miehen otteita kannattaa mahdollisuuksien mukaan tutkailla.

Ohessa vielä Pastrnakin taidonnäyte viime vuodelta ottelusta Tampa Bay Lightningia vastaan:

 

Linus Omark – Salavat Yulaev Ufa

Ruotsin MM-kisajoukkue on kärsinyt pitkin kevättä todella useiden profiilipelaajien kieltätymisistä. NHL-tähtien puuttuessa muiden pelaajien otettava isoa roolia joukkueessa. Eräs tälläinen pelaaja on Linus Omark, yksi KHL:n suurimmista tähdistä. Helsingin Jokereidenkin paidasta tuttu ”Likainen-Linus” on todellinen mailataituri, joka osaa veivata paikan tullen maaleja jotka päätyvät takuuvarmasti highlight-koosteisiin.

29 – vuotias Omark on loistanut tällä kaudella sekä seurajoukkue Salavat Yulaev Ufa:n että Ruotsin maajoukkueen paidassa. KHL:ssä mies takoi 60 ottelussa tehopisteet 18+39 = 57. MM-kisoissa Omark on viimeksi nähty vuonna 2010 milloin Ruotsi saavutti MM-pronssia. Omarkilla on siis varmasti nyt kovat näytönhalut myös kansainvälisillä kentillä ja mikäs siinä kun on ruutua tarjolla. 

Ohessa vielä Omarkin taidonnäytteitä siitä miten veivataan rankkareita!

Tutustu myös muuhun MM-kisa sisältöömme:

MM2016 PÄÄSIVU

MESTARISUOSIKKI: VENÄJÄ   MESTARISUOSIKKI: KANADA MESTARISUOSIKKI: SUOMI  MUSTA HEVONEN: SVEITSI

SEURAA NÄITÄ PELAAJIA MM-KISOISSA OSA 1

LEIJONIEN KOKOONPANO   OTTELUOHJELMA