Jääkiekon MM: Venäjä - Tshekki 18.5.2017 klo 17.15

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 16/03/2018
Jaa tämä...

Pelaa vihje: Tshekki +1.5, kerroin 1.80, Nordicbet >>

Suomi kohtaa omassa puolivälierässään tänään USA:n klo 17.15, mutta samaan aikaan nähdään myös toinen mielenkiintoinen kamppailu, kun Venäjä ja Tshekki mittelevät paremmuudestaan. Venäjä sijoittui omassa lohkossaan toiseksi, kun taas Tshekki oli Suomen lohkon kolmas. Tämän perusteella odotettavissa on tiukka kamppailu, mutta silti Venäjä lähtee peliin isona ennakkosuosikkina – ainakin kertoimien valossa.

Venäjä rankattiin jo ennen kisojen alkua Ruotsin ja USA:n kanssa A-lohkon kärkeen. Lopulta – ehkä hieman yllättäen – USA oli kuitenkin Venäjän lohkon paras joukkue. Venäjä kuitenkin osoitti jo alkusarjassa, että joukkue haluaa mennä tänä vuonna pitkälle ja motivaatiota riittää.

Suomen kanssa samassa lohkossa alkupelit tahkonnut Tshekki oli B-lohkon kolmas. Sveitsi onnistui yllättämään, sillä joukkue kiilasi alkulohkossa Kanadan ja Tshekin väliin. Nyt Tshekki saa pistää parastaan, mikäli se haluaa yllättää vahvan Venäjän.

Molemmat hävisivät edelliset ottelunsa

Sekä Venäjä että Tshekki lähtevät puolivälierään tappiot niskassaan. Venäjä hävisi alkusarjan viimeisen ottelunsa USA:lle maali-iloittelussa 5-3-lukemin. Tshekki joutui puolestaan nöyrtymään Sveitsin edessä lukemin 3-1. Tappiot on varmasti nollattu molemmissa leireissä, sillä alkusarjan läpsyttelyt on nyt pelattu ja siirrytään vihdoin tosipeleihin.

Venäjä on joukkue, jota on parhaimmillaan erittäin vaikea pysäyttää. Joukkueen pelaamiseen liittyy kuitenkin myös isoja uhkia, joista suurin on joukkueen jäähyalttius. Venäjä haluaa aina olla isoin ja paras, ja tämä on näkynyt usein isoina jäähyminuutteina – varsinkin, kun otetaan huomioon MM-kisojen tuomaritulkinnat. Joukkueen on pidettävä pelaamisessaan maltti mukana tai koko paketti saattaa hajota kerralla.

Tshekillä on tänä vuonna kasassa äärimmäisen hyvä joukkue, jonka tukena on aiempaa parempi pelitapa. Josef Jandacin joukkue pystyy pelaamaan monipuolisempaa peliä kuin aiemmin. Tshekki ei voi lähteä Venäjän kanssa maalintekokilpailuun, mutta joukkueella onkin kaikki mahdollisuudet pelata Venäjän kanssa tiukka ja vähämaalinen ottelu.

Kuten alussa mainittiin, on Venäjä iso suosikki kertoimien valossa. Joukkueen voitosta tarjotaan vain noin 1.50 kertoimia, jotka ovat aivan liian pieniä. Peli on siis pakko hakea Tshekin kautta, jolle on tarjolla yli viiden kertoimia.

Tshekillä on realistiset saumat painella tästä parista vaikka jatkoon. Joukkue pystyy vähintään pitämään ottelun tasaisena, joten vetolapulle lähtee mukaan Tshekki 1.5 maalin tasoituksella. Veto napsuu kotiin, vaikka Venäjä voittaisi pelin yhdellä maalilla.

Pelaa vihje: Tshekki +1.5, kerroin 1.80, Nordicbet >>