VIDEO: Jääkiekon naisten MM-kisojen katastrofi laajenemassa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Kotikisoista on muodostumassa painajainen.

Jääkiekon naisten MM-kisoissa Yhdysvaltojen joukkueen boikotti ei ole muodostumassa emäntämaan ainoaksi ongelmaksi. Maan jääkiekkoliitto on yrittänyt pohtia boikotoivien pelaajien tilalle muita edustajia, mutta suunnitelmia estävät antidopingsäännöt.

Tällä hetkellä boikotoivat maajoukkuepelaajat ovat olleet kuukausia mukana Yhdysvaltain antidopingtoimiston järjestelmässä. Korvaajiksi kaavaillut pelaajat eivät ole kuitenkaan olleet mukana samoilla listoilla, joten se tekee tilanteesta varsin monimutkaisen.

– Meidän odotuksemme on, että heidän pitäisi olla mukana tehokkaissa antidoping-ohjelmissa ennen mitä tahansa kisoja, varsinkin MM-kisoja, Yhdysvaltojen antidopingtoimikunnan puheenjohtaja Ryan Reynolds totesi USA Todayn haastattelussa.

Esimerkiksi Kanadan kolminkertainen olympiapelaaja Cassie Cambell pitää antidopingtilannetta varsin huolestuttavana.

– Tällä ei todennäköisesti ole mitään tekemistä steroidien kanssa. Mutta osalle näistä korvaajista voi tulla positiivisia dopingtuloksia yskänlääkkeistä tai muista apteekista saatavista lääkkeistä, Campbell tiivisti ongelman ytimen.

Suomen Naisleijonien olisi pitänyt pelata lauantaina harjoitusottelu Yhdysvaltoja vastaan, mutta se peruttiin boikottiuhan vuoksi.

Tsekkaa parhaat jääkiekon pelikohteet Unibetilta>>

Lue myös:
VIDEO: Kai Suikkaselle potkut
VIDEO: Marcus Fagerudd siirtymässä SHL-kaukaloihin

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa