VIDEO: Jääkiekon SM-liiga käyntiin tänään!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 09/11/2015
Jaa tämä...

Perjantaina käynnistyy maamme seuratuin urheilusarja.

Syyskuun toisena perjantaina on tullut aika tiputtaa kiekko jäähän yhteensä seitsemällä pelipaikkakunnalla. Lajina on jääkiekko ja urheilusarjana jääkiekon SM-liiga – hetki, jota ympäri Suomea on odotettu.

SM-liigassa pelaa tällä kaudella jälleen yksi joukkue enemmän kuin viime kaudella, sillä KooKoo nousi viime kauden päätteeksi Suomen korkeimmalle sarjatasolle. KooKoo avaa kautensa perjantaina Kisapuistossa erittäin vaikeaa kotijoukkuetta, Lappeenrannan SaiPaa vastaan.

Perjantai tarjoilee heti loistavan aloituksen SM-liigakauteen. Tampereella paikallistaistossa kohtaavat Tappara ja Ilves. Lue vihje otteluun tästä. Espoossa yhteen iskevät puolestaan Blues ja HIFK. Lue vihje otteluun tästä.

Kuopiossa pisteistä taistelevat KalPa ja Kärpät sekä Vaasassa Sport yrittää mahtavien kannattajiensa edessä kaataa vieraaksi saapuvan JYPin.

Kierros täydentyy Raumaalle Lukon ja Ässien taistoon ja Hämeenlinnassa, jossa pelataan HPK:n ja Pelicansin välinen kohtaaminen. Tiedossa on hyvin mielenkiintoinen välienselvittely jo siksi, sillä vierasjoukkueen penkin takana toimii kaksikko Petri Matikainen ja Pasi Nurminen, josta voidaan odottaa SM-liigan värikkäintä valmentajakaksikkoa.

Katso viime kauden ratkaisufinaalin huippuhetket:

SM-liiga tulee laajenemaan jälleen tämänkin kauden jälkeen, sillä vielä alkavalla kaudella Mestiksessä pelaava Mikkelin Jukurit tulee olemaan 16:sta joukkue, joka pelaa jatkossa Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

SM-liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto kiisti Ylelle antamassaan puhelinhaastattelussa, että joukkuemäärän kasvattamisessa olisi kyse pelkästään KHL:ään viime kaudeksi lähteneen Jokerien paikkaamisesta tai korvaamisesta.

– Se ei ole tässä varsinainen syy, mutta tietenkin se oli jonkinlainen lähtölaukaus, kun alettiin pohdiskella, mitkä voisivat olla suomalaisen jääkiekon ja tietenkin liigan kannalta seuraavat kehitysaskeleet.

Suomessa SM-liigan televisioinnista vastaa Nelonen Pro. Viime kauden tapaan Nelonen Pro lähettää pääasiassa Pro 2 -kanavalla kolmesta neljään suoraa jääkiekkolähetystä viikkoa kohden ja jokainen ottelu on nähtävissä Ruutu+ -palvelussa ja Nelosen extra-kanavilla.

Peliyhtiö Unibet tarjoaa asiakkailleen mahtavia tarjouksia ja kampanjoita juuri tätä hetkeä varten. Tänään sivusto laittaa jakoon KYMMENEN 200€ ilmaisbonusta vain 1x-kierrätysehdoilla! Klikkaa tästä ja ota omasi!

Lue myös:
VIDEO: Jonathan Toewsin laukaus on iskussa!
Kenestä Liigakauden maalikuningas?
Jääkiekon World Cupin aikataulut selvillä!