Jagr kesytti leijonista lampaita – pappa jyrää!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Kimmo   15.5.2015

 


Jaromir Jagr oli illan kiistaton tähti, kun Tshekki laittoi Suomen laulukuoroon jääkiekon MM-kisoissa. Aika paljon sitä vikerrystä on kuulunutkin. On haukuttu tuomareita, huonoa onnea ja kuka mitäkin. Kapteeni Jussi Jokinen summasi Suomen tappion perimmäisen syyn aika selvästi: ei painostettu vastustajaa.

Jalosen ruotsalaistyyppinen ohjauspeli toimii kyllä yleensä ihan hyvin, mutta eihän sitä enää tappioasemassa voi peruutella. Varsinkaan, jos vastustaja on löytänyt lääkkeen oman puolustuspelin murtamiseen. Tshekki oli eilen ahtaalla ainoastaan silloin, kun Leijonat karvasi kovaa ylhäältä. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut kuin hetkittäin.


 

Mitä mieltä olet turnauksen leijonajoukkueesta?

[interaction id=”555451a8e091946473b402e1″]
[interaction id=”55544f61e091946473b3f667″]
[interaction id=”5555c14840f2c57e0412391b”]


 

Juhani ”Tami” Tammisen kuuluisista ratkaisuteeseistä yksi mureni (paremman maalivahdin joukkue voittaa aina) ja toinen toteutui (individual effort). Paremman maalivahdin joukkue ei voittanut eilen, koska suomalaiset eivät laittaneet erittäin epävarmasti esiintynyttä Ondrej Pavelecia ahtaalle.

Yksilötasolla Jagr piti Suomen joukkuetta pilkkanaan. Suomen yksilöistä pahiten kyykkäsivät Janne Pesonen, joka syötti Jagrin voittomaalin, Atte Ohtamaa, joka ei voittanut yhtään kaksinkamppailua oman maalin edessä, mikä on käytännössä hänen ainoa funktionsa joukkueessa ja suurimpana epäonnistujana Kari Jalonen, joka ei ymmärtänyt tai uskaltanut muuttaa ”kaikki pelaa”-systeemiään tiukassa paikassa. Kakkosketjun olisi pitänyt kolmannessa erässä painaa joka toista vaihtoa, jotta Suomella olisi ollut saumoja pelin voittoon.

Koko turnauksen lampaista pahimpana näkisin Jalosen, sillä ongelmista ja tehottomuudesta huolimatta hän ei uskaltanut penkittää ”ykköspässiään” Petri Kontiolaa, jonka pistesaldo 1+1 ja tehotilastosaldo 0 eivät juuri mairittele ykköskentän sentteriä, joka sai läpi kisojen eniten vastuuta myös ylivoimalla. Paras sentterimme tahkosi jämäminuutteja neloskentässä 5-5 pelissä.