Jalkapallon MM-kisat 2018

Aiheeseen liittyvä kuva

 

Jalkapallon MM-kisat Brasiliassa kesällä 2014 tarjosivat muutamia kovia yllätyksiä, skandaaleja, uusia jalkapallon supertähtiä, paljon maaleja, ja tiukan loppuottelun. Finaalissa Saksa peittosi Argentiinan 1-0. Vuonna 2018 tätä herkkua luvassa itänaapurissamme Venäjällä, jossa järjestetään vuoden 2018 jalkapallon MM-kilpailut aikavälillä 14.6 – 15.7. Kisojen suurempina näyttämöinä toimivat tietenkin Venäjän suurkaupungit Pietari ja Moskova. Ensi kesän kilpailut ovat järjestyksessään 21. maailmanmestaruuskilpailut ja ensimmäistä laatuaan Venäjällä ja koko Itä-Euroopassa.

Lohkovaihe

MM-kilpailussa pelaa ensi kisoissa yhteensä 32 joukkuetta ympäri maailman. Joukkueet arvotaan 1. joulukuuta kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon josta, joista kaikista kaksi parasta maajoukkuetta etenee neljännesvärierä vaiheeseen ja kohti futarin suurinta unelmaa, maailmanmestaruutta.

Tällä hetkellä jo varmasti MM-kisoissa mukana olevia joukkueita ovat Venäjä, Brasilia, Belgia, Portugali, Saksa, Puola, Ranska, Argentiina, Meksiko, Englanti, Espanja, Uruguay, Kolumbia, Costa Rica, Islanti, Iran, Egypti, Japani, Nigeria, Serbia, Etelä-Korea, Saudi-Arabia, Panama. Usea maa, kuten kokeneet arvokisajoukkueet Italia, Australia ja Senegal kamppailevat edelleen karsinnoista paikasta kisoihin

Pudotuspelit

Neljän vuoden piinaava odotus jalkapallon MM-kisojen pudotuspeliotteluista päättyy vihdoin 30. kesäkuuta on neljännesvälierät käynnistyvät kahdeksassa eri kisakohteessa jotka ovat: Sotsi, Kazan, Samara, Rostov-na-Donu, Moskova (Luzniki), Nizni Novgorod, Pietari ja Moskova (Spartak). Heinäkuun 10. päivä mennessä joukkueet ovat karsiutuneet neljään ja kisakaupungit kahteen, Moskovaan ja Pietariin. Näissä Venäjän ylpeyden aiheissa pelataan myös viimeisenä kisapäivä 15. heinäkuuta pronssiottelu (Pietari) ja kultaottelu (Moskova). Onko taas niin että ensin pelataan kuukausi jalkapalloa, ja lopussa Saksa voittaa?

Kuumat nimet

Vuoden 2014 MM-kisoissa vilisi toinen toistaan nimekkäämpiä pelaajia ja jalkapallomaailman suurimpia tähtiä. Kisat nostivat parrasvaloihin myös uusia nimiä kuten kolumbialaiset James Rodriguezin ja Juan Cuadradon. Vuoden 2018 on tietenkin kaksi nimeä ylitse muiden ja ne ovat Leo Messi sekä Cristiano Ronaldo. Saako Messi johdatettua Argentiinan siihen menestykseen mitä maalta on odotettu jo vuosia? Entä uusiko Ronaldo ja Portugali EM-kisoissa nähdyn yllätyksen ja nappaavat MM-pokaalin? On myös mielenkiintoista nähdä miten tällä kaudella Valioliigassa tulikuumana liekehtivät Tottenham-pelurit Harry Kane ja Dele Alli tekevät Kolmen Leijonan paidassa.

Tässäkö muutama kisoissa nähtävä huippunimi?

Did @idriselba take #TheBest selfie in world football tonight? ??

Henkilön FIFA World Cup (@fifaworldcup) jakama julkaisu

Muuta höpinää

Venäjän jalkapallon MM-kisojen ja sen stadionin rakentamishankkeiden ympärillä on kuhissut aina siitä asti, kun kisat myönnettiin maalle vuonna 2010. Venäjän kuten myös Qatarin kisojen valinnan taustalla on todennäköisesti korruptiota ja äänestysten ohjailua lahjuksilla. Korruptiosyytökset ovatkin ravistelleet viime vuosina kovasti FIFA:a ja johtaneet aina järjestön nokkamiehen Sepp Blatterin eroon asti.

Venäjällä on ollut myös isoja ongelmia kisastadioneiden rakentamisen kanssa. Rakennusaikataulut ovat venyneet, paukkuneet ja erinäiset ongelmat ja turvallisuuspuutteet ovat johtaneet aina rakennusmiesten kuolemiin asti. Venäjän oman maan jalkapallon valioliigassa on myös nähty ikäviä tapauksia, kun katsojat ovat käyttäytyneet rasistisesti ulkomaalaisia pelaajia kohtaan. Niin pelaajilla kuin turisteilla onkin ikäviä pelkoja rasismiin liittyen kisojen aikana.

Kaikesta huolimatta kisat tullaan käymään ajallaan Venäjällä, ja kaikkien jalkapalloa rakastavien ihmisten yhteinen toive on se, että rehti urheilu sekä suuret tunteet voittavat kaikki esteet ja järjettömyydet.

Veikkaussivujen MM-futis -kisaosio tulee tarjoamaan futisfanille maittavan kattauksen koko MM-kisojen ajelle. Kisasivuilta löytyi muun muassa kaikkien MM-joukkueiden kokoonpanot, kattavan otteluohjelman TV-lähetyksineen sekä ajantasalla pysyvät sarjataulukot.

Veikkaussivuilta löydät tuhdit ennakkopaketit MM-kisojen alkajaisiksi sekä tietysti jytkyimmät vedonlyöntivihjeet koko turnauksen ajalle.

Entä mitä jalkapallomaailmassa tapahtuu nyt?
Näistä ja muista tuoreimmista uutisista   voit taas lukea täältä!