Jalkapallon MM-kisat - E-lohko 12.6.2014 | Sveitsi on aliarvostettu

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/07/2014
Jaa tämä...

Ranska on suosikki, mutta miten voi luottaa joukkueeseen, joka lakoili itsensä pihalle edellisissä kisoissa?

Vihje lyhyesti

– Ranska on suosikki, joukkueessa on kuitenkin kysymysmerkkejä. Edelliset kisat menivät pieleen pelaajien lakkoiltua. Joukkueen tähti ja hyökkäyksen suurin vastuunkantaja Ribery ei päässyt kisoihin selkävamman vuoksi.

– Sveitsissä on potentiaalia. Joukkueen pelaajat ovat aikaisempina vuosina menestyneet hienosti nuorten MM- ja EM-turnauksissa. Joukkue on myös vakiintunut ja ilmeisen hyvässä kunnossa ilman loukkaantumishuolia. Valmentaja Hitzfeld on kokenut ja tottunut voittamaan.

– Ecuadorin menestys pohjaa hyvin korkealla merenpinnan yläpuolella pelattaviin kotiotteluihin. Nyt kisojen alla joukkue on kuitenkin pelannut hyvin myös muuallakin, viime viikkoina se pelasi tasapelit Englannin ja Hollannin kanssa.

– Honduras on ryhmän heikoin. Olisi suuri yllätys, jos Honduras ei jäisi viimeiseksi. Joukkueessa pelaa tuttuja nimiä Brittein saarten sarjapeleistä, muta todellisia tähtiä sillä ei ole. Eikä tarpeeksi laaja taso muutenkaan.

Vihje: Sveitsi voittaa lohkon, kerroin 3,75 Bet365

Vihje: Sveitsi jatkoon, kerroin 1,66 Bet365

 

 

Lähtökohdat lohkoon

E-lohkon suosikki Ranska sai huonoja uutisia vain viikkoa ennen kisoja, kun Bayern Munchenin supertähti Franck Ribery joutui jättäytymään pois kisoista selkävamman vuoksi. Ranskan valmentaja Didier Deschamps jätti Manchester Cityssä hyvän kauden pelanneen Samir Nasrin joukkueen ulkopuolelle, ja samalla paljon hyökkäyspään vastuuta laitettiin Riberyn ja Real Madridin Karim Benzeman harteille. Nyt Benzemalla on kova homma hoitaa kärkipää itsekseen. Arsenalin Olivier Giroudista ei taida olla kansainväliseksi tähdeksi, paremminkin apuja voisi löytyä Juventuksen keskikenttämiehestä Paul Pogbasta. Hän teki viime kaudella Serie A:ssa seitsemän maalia.

Ranska haluaa takuulla erilaiset kisat kuin viime kerralla. Etelä-Afrikassa 2010 joukkue alkoi kapinoimaan valmentaja Raymond Domenechia vastaan, eikä pelaamisesta tullut mitään. Nasrin poisjättäminen todennäköisesti liittyy juuri joukkuehenkeen. Myös kahdet viimeiset EM-kisat Ranskalta on mennyt heikosti. Se on suuri pettymys maalle, joka vielä muistaa Zinedine Zidanen, Laurent Blancin ja Fabien Barthezin maailmanmestarijoukkueen.

Ranska tuli kakkoseksi karsintalohkossa, jonka Espanja voitti ja jossa Suomikin pelasi. Kotitappio Espanjalle pudotti joukkueen karsintaotteluun Ukrainaa vastaan. Ranska oli pulassa ukrainalaisia vastaan. Se hävisi vierasottelun Kiovassa 0-2, mutta onnistui voittamaan kotikentällään 3-1. Deschamps vaihtoi ensimmäisen Ukraina-ottelun jälkeen pelisysteemin 4-3-3:en ja tällä pelataan myös MM-turnauksessa. Ranska pelasi uudella systeemillä harjoitusottelun Hollantia ja Norjaa vastaan ja voitti kummatkin komeasti. Hollanti kaatui 2-0 ja Norja 4-0.

Ranskan puolustuspää pelaa Valioliigassa, maalissa on Hugo Lloris, puolustuslinjassa ainakin Laurent Koscielny, Patrice Evra and Mathieu Debuchy. Keskikentällä Pogban lisäksi pelannevat ainakin Blaise Matuidi sekä Yohann Cabaye. Riberyn paikkaajasta ei vielä ole tietoa.

Ranskan ykköhaastaja on Sveitsi. Joukkueella on kokemusta, valmentaja Ottmar Hitzfeld on voittanut Bundesliigan seitsemän kertaa. Stephan Lichtseiner voitti Serie A:n Juventuksessa, Gökhan Inler, Valon Behrami ja Blerim Dzemaili voittivat Italian Cupin Napolin joukkueessa, ja Xherdan Shaqiri pelasi Bayern Munchenin mestarijoukkueessa.

Sveitsin heikkous lienee kokemattomat kärkimiehet, maalinteko saattaa olla hankalaa joukkueelle.

Karsinnassa Sveitsi oli erinomainen, mutta sen karsintaryhmä oli melko köykäinen. Vastustajina olivat Islanti, Slovenia, Norja, Albania ja Kypros. Sveitsi ei hävinnyt yhtään karsintaottelua, seitsemän se voitti ja pelasi kolme kertaa tasan. Maaleja Sveitsi teki 17 ja piti oman päänsä puhtaana seitsemän kertaa. Islantia vastaan Sveitsi pelasi kotikentällään 4-4 -tasurin.

Karsintojen jälkeen Sveitsi on pelannut harjoitusotteluissa melko heikosti. Se hävisi Etelä-Korealle ja pelasi tasan Kroatian kanssa. Toukokuun lopussa se voitti Jamaikan 1-0.

Sveitsin kokoonpano on ollut aikalailla vakio. Lichsteiner ja Rodriguez ovat laitapakkeina, molemmat ovat olleet tällä kaudella hyväsä kunnossa. Keskikentän pelintekijä Shaqiri on tärkeä pelaaja Sveitsille. Hän ei aloittanut kuin kymmenen ottelua Bayern Munchenissa, joten Shaqiri on takuulla tuoreessa kunnossa ja täynnä näyttöhaluja. Vähäisestä peliajasta huolimatta Shaqiri teki Bayernille kuusi maalia. Hyökkäyksen ykkönen lienee Drmic. Hän teki Nurnbergille Bundesliigassa 17 maalia, ja kauden päätteeksi Bayern Leverkusen nappasi Drmicin itselleen.

Sveitsissä on potentiaalia. Vuonna 2009 moni joukkueen pelaajista voitti alle 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja pääsi kaksi vuotta myöhemmin finaaliin alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa.

Ecuador on kisoissa sen vuoksi, että se pelasi karsinnoissa kotipelinsä erinomaisesti. Joukkue voitti kaikki muut paitsi Argentiinan, jonka kanssa se pelasi tasan. Syy kotimenestykseen on se, että pelipaikka Quito on lähes kolmen kilometrin korkeudessa. Lähempänä merenpintaa Brasiliassa Ecuador saattaa olla pulassa. Karsinnan vierasotteluissa Ecuador pelasi kolmesti tasan ja hävisi viidesti, voittoja ei siis tullut yhtään.

Viime aikojen harjoitusotteluissa Ecuador on ollut hyvä vieraskentälläkin. Se voitti Australian puolueettomalla kentällä 4-3 oltuaan ensin 0-3 tappiolla. Viimeisten viikkojen aikana Englannin ja Hollannin kanssa Ecuador pelasi tasapelit, eikä kumpaakaan ottelua pelattu Ecuadorissa. Meksiko hiljattain voitti sen kuitenkin 1-3 puolueettomalla kentällä.

Manchester Unitedin Antonio Valencia on joukkueen tunnetuin pelaaja, ja hänen paikkansa keskikentän laidalla on varma. Ecusdor pelaa 4-4-2 -systeemillä, ja on myös yksi niitä joukkueita, joka puolustaa tiukasti ja pyrkii nopeasti vastahyökkäyksiin. Keskikentän pohjan taistelukaksikko Segundo Castillo ja Christian Noboa on joukkueelle tärkeä pari.

Ecuadorin ykköskärki on Felipe Caicedo, joka oli joukkueen paras maalintekijä karsinnoissa, seitsemän maalia kymmenessä ottelussa. Caicedo on fyysinen pelaaja, joka ampuu joukkueen rankkarit. Hänen kautensa ei ollut häävi. Caicedo pelaa abu dhabilaisessa Al Jazira -joukkueessa eikä menestyksestä ole juurikaan kerrottavaa.

Honduras on yksi turnauksen heikoimmista joukkueista. Joukkueessa on kuitenkin paljon tuttuja nimiä, sillä moni hondurasilainen pelaa ammatikseen Brittein saarilla. Wilson Palacios on tuttu Stokesta, Juan Carlos Garcia ja Roger Espinoza Wiganista, Maynor Figueroa Hullista ja Emilio Izaguirre Celticistä.

Honduras oli karsintaryhmänsä kolmonen USA:n ja Costa Rican jälkeen, Meksikoa edellä. Karsintaotteluissa se pelasi ajoittain hyvin, kuten esimerkiksi voittamalla 2-1 Meksikon vieraskentällä.

Honduraskin todennäköisesti tyytyy tiukkaan puolustukseen ja vastahyökkäyksiiin. Se yritti hyökkäävämpää taktiikkaa marraskuussa harjoitusottelussa Brasiliaa vastaan, ja hävisi tylysti 0-5. Pelisysteemi lienee myös neljän puolustuslinja ja neljä keskikenttämiestä, joista ainakin kaksi pelaa alhaalla tukemassa puolustusta. Nämä kaksi lienevät Palacios sekä Luis Garrido.

Glasgow Celticin laitapakki Izaquirre oli hyvässä kunnossa tällä kaudella. Hän tuki Celticin hyökkäyksiä hyvin ja antoi 12 maalisyöttöä. Se jää nähtäväksi saako hän nousta vapaasti maajoukkueessa.

 

Perustelut vihjeelle

Sveitsin jatkoonpääsystä saa kertoimen 1.66 ja lohkovoitosta 3.75. Molemmat voi laittaa kupongille. Ranska on kuitenkin arvoitus, se ei pelannut karsinnoissa huikean hyvin ja oli ongelmissa Ukrainan kanssa. Ecuador tuskin pärjää erityisen hyvin muualla kuin kotikentällään. Sveitsi on tasapainoinen joukkue, ja selvästi aliarvostettu.

Vihje: Sveitsi voittaa lohkon, kerroin 3,75 Bet365

Vihje: Sveitsi jatkoon, kerroin 1,66 Bet365

Veikkaussivut | Anssi