Jääkiekon MM 2015: Jälleen Leijonat tulessa - Tässä huippumatsin kokoonpanot!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

AFP PHOTO / MICHAL CIZEK


Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 14.5.2015

Jääkiekon MM-kisojen puolivälierät on saatu erinomaiseen vauhtiin ja suomalaisittain kisakatsomot alkavatkin olla ympäri maata valmiita. Illan huippuhetki on lähellä, kun Suomi ja Tshekki iskevät Prahan mahtavalla areenalla yhteen. Paikalla tulee olemaan huikea tunnelma ja myös suomalaiset ovat löytämässä katsomoon tietään vahvalla miehityksellä.

Leijonien kokoonpano Tshekki-otteluun:

Hyökkääjät:
Tuomo Ruutu-Petri Kontiola-Ossi Louhivaara

Jussi Jokinen-Aleksander Barkov-Joonas Donskoi

Antti Pihlström-Jarkko Immonen-Leo Komarov

Janne Pesonen-Joonas Kemppainen-Juhamatti Aaltonen

Puolustajat:
Sami Lepistö-Juuso Hietanen

Anssi Salmela-Esa Lindell

Topi Jaakola-Atte Ohtamaa

Tuukka Mäntylä-Jyrki Jokipakka

Maalivahti:
Pekka Rinne

Suomi kohtasi Tshekin kaksi kertaa EHT-otteluissa juuri MM-kisojen alla.

– Fiilis on hyvä. Nyt pitää nauttia tästä päivästä. Ei Tshekki ole siitä miksikään muuttunut. Heillä on laadukas joukkue, joka pelaa kovalla intensiteetillä. Edessä on kova ottelu, Kari Jalonen sanoi.

Tshekkoslovakia hajosi hajosi vuonna 1993. Sen jälkeen Suomi on kohdannut Tshekin yhteensä 116 kertaa. Leijonilla voittoja on 59, kahdeksasti on pelattu tasan ja 49 kohtaamista Suomi on hävinnyt.

Tuomarikaksikkona illan huipputaistelussa on Konstantin OleninRoman Gofman. Linjatuomareina toimivat puolestaan venäläinen Gleb Lazarev ja yhdysvaltalainen Fraser McIntyre.

MM-turnauksessa on ehditty pelaamaan jo iltapäivän aikana kaksi ottelua. Torstain ensimmäisessä välienselvittelyssä USA selvitti tiensä neljän parhaan joukkoon voittamalla Sveitsin maalein 3-1. Viimeiseksi päättyneessä kohtaamisessa Kanada teki Valko-Venäjästä selvää jälkeä lukemin 9-0. Viimeistään nyt vaahterapaidat ovat todistaneet olevansa MM-turnauksen mestarisuosikeita numero yksi. Suomen ja Tshekin välisestä väännöstähän vastustaja olisi tiedossa juuri Kanadalle.

Lue myös:
Vihje otteluun Suomi – Tshekki
Vihje otteluun Ruotsi – Venäjä