Leijonien uusi päävalmentaja selvillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 25/02/2018
Jaa tämä...

Suomen jääkiekkomaajoukkue saa uuden päävalmentajan.

Suomen Jääkiekkoliitto kertoo perjantaina Helsingissä pidettävässä tiedotustilaisuudessa, kuka toimii Leijonien päävalmentajana kausina 2016-2018. Ilta-Sanomien mukaan Suomen tuleva päävalmentaja on Kärppien nykyinen päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Maajoukkueen nykyisen päävalmentajan Kari Jalosen pesti jää vain kahden kauden mittaiseksi. Jalosen alaisuudessa Leijonat on pelannut yhdet arvokisat, jotka käytiin viime keväänä Tshekissä. Suomi putosi silloin jatkosta puolivälierässä kisaisäntiä vastaan.

Jaloselle tarjottiin jatkosopimusta Leijoniin, mutta hän kieltäytyi. Jalosen seuraava osoite saattaa olla Jokerit, jonka päävalmentajan Erkka Westerlundin sopimus päättyy keväällä 2016.

Marjamäki siirtyi hetki sitten sivuun maajoukkueesta

Marjamäki toimi Leijonien apuvalmentajana kausina 2013-2015, mutta ilmoitti vain joitain viikkoja sitten eroavansa tehtävästään. Hänen lähtönsä Leijonista saattoi olla monillekin yllätys, mutta maajoukkueen sisällä tiedettiin jo hyvissä ajoin, että Kärppä-käskijä tulisi jättämään apuvalmentajan tehtävät.

Kahtena viime keväänä Marjamäki on valmentanut Kärpät Suomen mestariksi. Sitä ennen hän toimi ensin Bluesin apuvalmentajana kausina 2007–2011 ja sitten päävalmentajana vuosina 2011–2013.

Marjamäki palkittiin viime kauden lopussa liigan parhaan valmentajan palkinnolla.

Marjamäki tulee olemaan nuorin Leijonien päävalmentaja noin kolmeenkymmeneen vuoteen. Edellinen alle 40-vuotias päävalmentaja oli Pentti Matikainen, joka nimitettiin maajoukkueen käskijäksi vuonna 1987, vuoden nuorempana kuin Marjamäki.

Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuus käynnistyy kello 14.00.

Leijonissa tapahtuu lyhyen ajan sisään

Leijonissa tapahtuu valmentajarintamalla lyhyen ajan sisään useita muutoksia. Veikkaussivut uutisoi elokuun puolessa välissä, että Jukka Rautakorpi siirtyy sinivalkoisten valmennustiimiin. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

Rautakorpi saapui Leijoniin korvaamaan tehtävässä nimenomaan Marjamäkeä, joka ei jatka sinivalkoisten apuvalmentajana, vaan uuden tiedon mukaan siirtyy päävalmentajan tehtäviin.

CHL jatkuu mielenkiintoisella SC Bernin ja HIFK:n välisellä ottelulla. Antti Törmänen, joka toimii vierasjoukkueen päävalmentajana, on toiminut sveitsiläisseurankin penkin takana. Ruotsin illassa puolestaan JYP yrittää kaataa vaarallisen Frölundan.

Peliyhtiö Nordicbet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani. Sivustolta löytyy markkinoiden kattavin valikoima veikkauskohteita sekä vedonlyönnissä että livevedossa. Voit myös seurata suosikkijoukkuettasi livenä mobiililaitteella tai tietokoneella. Jos lyöt vetoa CHL.stä vähintään 10 eurolla, saat 10 euron ilmaisvedon haluamaasi jääkiekko-otteluun.

Lähde: Iltasanomat

Lue myös:
5 syytä Kookoo pelaa pleijareissa kaudella 2015-16
Suomalaiselta kiekkotähdeltä uusi aluevaltaus!