Jalosen karkkikauppa aukesi – ei aio innostua liikaa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Tällä hetkellä Leijonien käytettävissä olisi teoriassa 12 NHL-pelaajaa:

Mv:t Tuukka Rask, Kari Lehtonen ja Antti Niemi, pakit Jyrki Jokipakka, Rasmus Ristolainen ja Rasmus Rissanen, hyökkääjät Iiro Pakarinen, Lauri Korpikoski, Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Leo Komarov ja Tuomo Ruutu.

Päävalmentaja Kari Jalonen vahvisti, että Barkov, Ristolainen, Jokipakka ja Jokinen liittyvät jo varmasti Leijonien MM-leiritykseen

Jalonen on ilmoittanut, että joukkueen ydin tulee kuitenkin Euroopasta. Varmasti hänellä tällainen suunnitelma onkin, mutta karkkikaupan huono puoli on se, että se houkuttaa ja koukuttaa.

Mietitäänpäs hieman vaihtoehtoja. Jalonen valitsee ykköskentän sentteriksi Barkovin ja pakeiksi Jokipakan ja Ristolaisen. Laitureista vaikkapa Jokinen, Korpikoski, Ruutu, Pakarinen ja Komarov mahtunevat mukaan. Maaliin vaikka Rask ja Lehtonen. Kovuutta tulee ja ydin pysyy eurooppalaisena vai mitä?

Mitä tekee Jalonen, kun ensimmäisellä kierroksella tippuukin Anaheim, Minnesota ja Tampa Bay? Kieltäytyykö hän Sami Vatasesta, Mikko Koivusta, Mikael Granlundista ja Ilari Filppulasta? Tuskinpa. Mistäs se ydin sitten olikaan?

Jalonen varmasti kuitenkin odottaa valinnoissa ensimmäisen pudotuspelikierroksen, koska siellä on vastakkain suomalaisjoukkueita, joista varmasti putoaa joku kova vahvistus. Olli Jokinen ja Jori Lehterä pelaavat Mikkeä ja Koivua ja kumppaneita vastaan ja Teemu Pulkkinen pelaa Filppulaa vastaan.

Tämä spekulaatio on luonnollisesti edelleen haaveiluasteella. Julkisen tiedon mukaan kukaan NHL-pelaajistamme ei ole vielä läpäissyt edes seuransa lääkärintarkastusta.

Veikkaussivut | Kimmo