Jännitysnäytelmä vailla vertaa - Leijonat välieriin!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Kotikatsomoissa kipeät muistot kymmenen vuoden takaa olivat nousta pintaan. Leijonalauma ei kuitenkaan päästänyt Slovakiaa nousemaan ohi, vaan repi upean voiton puolivälierissä. 

 

Uskomaton alku, reilu johto, vastustajan kiri. Kammottavan kotikisojen MM-puolivälierän muistot kymmenen vuoden takaa olivat lähellä nousta pintaan. Ruotsin virkaa hoitanut Slovakia ei kuitenkaan tehnyt temppujen temppua, vaan Suomi taisteli upean voiton puolivälierissä. 

Suomen alku otteluun oli valtaisan murskaava. Slovakia jäi täydellisesti Leijonien jalkoihin. Valkopaidat vyöryttivät peliä aivan miten tahtoivat ja slovakit eivät saaneet pelistään mitään otetta.

Maalijuhlat aloitti jo toisella minuutilla Ossi Väänänen, joka heitti kiekon maalille Antti Pihlströmin muodostamaan vahvaan maskiin. Kiekko livahti ohi Rastislav Stanan ja Suomi siirtyi johtoon. 

Erän puolivälissä olikin ykkösnyrkin vuoro. Slovakian puolustajat nukahtivat hyökkäyspäässä täydellisesti ja suomalaiset karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Peliväline liikahti näyttävästi ja lopulta Petri Kontiola neppaili limpun reppuun. Viitisen minuuttia tästä ja Kontiola iski toisen kerran, tällä kertaa löysän vedon sai pistää piikkiinsä Stana.

Kakkoserä oli vuorostaan täydellisesti Slovakian. Ryhmitys onnistui puskemaan myös kavennuksen, kun peliä oli pelattu reilut viisi minuuttia. Antti Raanta ei nähnyt maskin takaa laukausta ollenkaan ja Michel Miklikin kuti sujahti sisään. 

Seuraava kavennusmaali oli kuin toisinto edellisestä. Andrej Sekera tulitti viivasta ja Raanta ei tälläkään kertaa nähnyt vilaustakaan laatasta. 

Pahin mahdollinen tapahtui päätöserän alkuun. Peli ehti vanhentua vain reilut puoli minuuttia, kun Tomas Surovy suti tasoituksen.

Suurimman hädän hetkellä Leijonien ykkösnyrkki heräsi pelaamaan. Kontiola näytti esimerkkiä painavalla taklauksellaan ja paine jäi Slovakian alueelle. Hetken kuluttua Kontiola vapautti Juhamatti Aaltosen loistopassillaan takakulmalta ja taituri kiskaisi limpun reppuun.

Hurja taistelu tiivistyi summerin helpottavaa soitantaa odottaessa. Slovakia yritti raivoistasti hakea tasoitusta. Suomalaiset tyytyivät turhaan peruutteluun ja slovakit pääsivät pelin päälle.

Raannan loistopelastukset riittivät ja Suomi kesti. Leijonille siis loistava voitto lukemin 4-3 (3-0, 0-2, 1-1).

 

Lue myös:

Sveitsin vire ei kaikkoa – mitalipelit kutsuvat!

Jenkit murskasivat Venäjän!