Jari-Matti Latvalalle kauden avausvoitto!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

FRANCISCO LEONG / AFP

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 24.5.2015

Suomen Jari-Matti Latvala kaasutteli sunnuntai-aamupäivällä ensimmäiseen voittonsa tämän kauden rallin MM-sarjassa. Latvalan kauden avausvoitto irtosi viidennellä yrittämällä Portugalin pohjoisosassa Matosinhon kaupungissa ajetussa osakilpailussa. Osakilpailun voitto maistui Latvalle erityisen hyvin, koska miehen kolme edellistä kilpailua olivat menneet totaalisesti penkin alle. Oman mausteen voitolle antoi myös se, että Latvala ei ollut koskaan aiemmin valloittanut podiumin ykköspaikkaa Portugalin sorateillä.

Latvalan voitto nosti Suomen kaikkien aikojen menestyneimmäksi kansakunnaksi MM-rallin historiassa. Suomi ohitti maratontaulukossa Ranskan, Latvalan napatessa suomalaisille historia 73. osakilpailun voiton. Kisa oli menestys myös koko Volkswagen tallille, joka saavutti kolmoisvoiton Latvalan kanssa Volkkareita ajavien Sebastien Ogierin ja Andreas Mikkelsenin sijoittuessa toiseksi ja kolmanneksi.

Sebastien Ogier katkerana. 

Kisassa toiseksi sijoittunut ja Latvalalle 8,2 sekuntia hävinnyt Sebastien Ogier osoitti kisan jälkeen olevansa huono häviäjä ladaten kärkkäitä kommentteja WRC:n ralliradiossa. Mies totesi muun muassa että ” Tiedän, että jotkut ovat tyytyväisiä. Jotkut ovat tyytyväisiä, koska paras ei voittanut”. Ranskalaista pänni se, että hän joutui MM-sarjan johtajana sääntöjen mukaan lähtemään ensimmäisenä reitille niin sanotusti tienraivaajaksi.

Rallin MM-sarjan kokonaispisteissä Jari-Matti Latvala oli ennen Portugalin osakilpailua vasta sijalla 9. Voitto nosti kuitenkin miehen sarjan viidenneksi. Latvalalla on nyt 58 pistettä välimatkaa kokonaiskilpailua johtavaan Ogieriin. Rallin MM-sarjan kaudesta on ajamatta kahdeksan osakilpailua. Seuraava kisa ajetaan Italiassa 11.-14. kesäkuuta.