Jarkko Nieminen - Andy Murray | Olympialaiset 31.7.2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 30/07/2012
Jaa tämä...

Nieminen haastamaan kotiyleisön suurta suosikkia!

Jarkko Nieminen – Andy Murray, merkki 1, kerroin 
Jarkko Nieminen (+5,5 peliä) – Andy Murray, merkki 1, kerroin 

Lontoon Olympialaisia, neljättä kilpailupäivää. Huikeassa taistelussa ratkaistaan kolmannelle kierrokselle pääsy miesten tenniksessä, kun pääkentälle astelevat Suomen Jarkko Nieminen sekä kotiyleisön suuri suosikki, Andy Murray. Ottelun suosikista ei ole kahta sanaa, Andy Murray on kaksikosta ilman muuta parempi, mutta on useampi tekijä, jotka nostavat ilman muuta suomalaisen mahdollisuuksia. Kerroinasettelu on aivan liian jyrkästi Murrayn suuntaan.

Turnaus pelataan Lontoossa. Murraylla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin selviytyä finaaliin ja sitä kautta voittaa finaalissa Serbian Novak Djokovic tai Sveitsin Roger Federer. Miten se tulee tapahtumaan? Murray on aivan liian passiivinen ja palloittelutaktiikalla Murrayn on aivan turha haaveilla kotikisojen mestaruudesta. Nieminen tietää hyvin, että mahdollisuudet yllätykseen ovat. Kaikki paineet ovat vain ja ainoastaan Murraylla.

Murray ei tehnyt Wimbledonissa muutama viikko sitten sitä, mitä koko yleisö odotti. Edelleen mestaruus Murraylta puuttuu. Mikäli Murray oikeasti haluaa nousta suureksi pelaajaksi Federerin, Djokovicin sekä Rafael Nadalin vierelle, nyt olisi aika todistaa se. Wimbledonin finaalissa Federer voitti helpohkosti 3-1 lukemin. Stanislas Wawrinkakaan ei kaatunut toissapäivänä helposti. Wawrinka ajoittain laittoi Murrayn todellakin tekemään täyden päivätyön voittaakseen sveitsiläisen.

Niemisen tilanne on todella hyvä. Suomalainen murskasi vastustajansa ensimmäisen kierroksen ottelussa suoraan kahdessa erässä. Nieminen pelasi rennosti ja muutenkin hyvin. Niemisen peli venyi ja venyi, mutta kokeneena pelaajana tästä ei aiheutunut suomalaiselle mitään sen suurempaa ongelmaa. Nieminen antoi vastustajalleen sunnuntaina yhteensä vain neljä peliä, joten vakuuttavasti Nieminen pelasi. Nieminen pystyy nytkin pelaamaan rennosti ja vapautuneesti. Koko yleisö vaatii Murraylta voittoa. 

Veikkaussivut | Tuomas