Jarkko Nieminen lopettaa tennisuransa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 23.6.2015

Suomen tenniksen ylivoimaisesti kirkkain tähti, Jarkko Nieminen on päättänyt lopettaa mahtavan uransa tähän kauteen. 33-vuotias maskulainen kertoi päätöksestään tiistaina, mikä tarkoittaakin, että kuluva kausi huipputenniksen parissa jää suomalaisen viimeiseksi.

Jarkko Niemisen mahtava ura tulee kuluvan kauden päätteeksi päätökseen. Maskulainen kertoi päätöksestään Helsingin Tavastialla pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Niemisen päätöstä ei voitu pitää välttämättä suurenakaan yllätyksenä, sillä hän sanoi jo maanantaina Radio Rockin haastattelussa, ettei tällä hetkellä tavoittele paikkaa Rion olympialaisiin 2016.

– Ura ammattilaisena on tämän vuoden jälkeen ohi. Tämä on pitkän ajan kanssa syntynyt päätös, Nieminen kertoi.

Jarkko Nieminen Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen urheilija

Jarkko Nieminen on yksi Suomen kaikkien aikojen urheilijoista. Maskulainen on saanut ehdottomasti urallaan liian vähän arvostusta. Maskulainen oli parhaimmillaan tenniksen ATP-listalla sijalla 13. Kyseessä on äärimmäisen kovan luokan saavutus. Tennis on maailman yksi suurimmista lajeista, ja näin ollen pelaaminen huipulla vuodesta toiseen on suomalaisittain kuin myös kansainvälisesti poikkeuksellinen saavutus.

Nieminen on ehtinyt voittamaan urallaan Sydneyn avoimet vuonna 2012 ja Aucklandin turnauksen vuonna 2006. Auckland oli ensimmäinen suomalaisen pelaajan voittama ATP-turnaus.

– Kun pääsee Grand Slam -turnauksessa puolivälieriin, niitä voidaan pitää suurena saavutuksena, Nieminen totesi tähän mennessä saavuttamistaan asioista.

Nieminen on ollut kolmesti Grand Slam -turnauksen puolivälierissä.

– Tämä oli oma päätös. Ei mitään negatiivista. Mä haluan lopettaa uran mahdollisimman isosti. Haluan samalla järjestää mahdollisimman hyviä fiiliksiä myös muille. Ajattelin, että mulla on kaksi tärkeää asiaa. Tennis on toinen ja musiikki on toinen.

Turnausvoittojen lisäksi Nieminen on pelannut komeasti 11 kertaa ATP-turnauksen finaaliin. Näistä kolme on ollut Tukholmassa loppukaudesta järjestetyssä turnauksessa. Kyseessä on tavallaan Niemisen kotiturnaus.

Urallaan maskulainen on tienannut lähes 7,6 miljoonaa dollaria palkintorahaa. Hän on voittanut urallaan 403 ottelua ja puolestaan hävinnyt 343.

Niemisellä toivomuksena jäähyväisottelu sveitsiläistähteä vastaan

Niemisellä olisi toivomuksena saada järjestettyä Suomeen jäähyväisottelun sveitsiläistähti Roger Federeriä vastaan. Uran viimeisen ATP-turnauksen suomalainen pelaa lokakuussa Tukholmassa.

ATP-tenniskausi jatkuu tällä viikolla Nottinghamin turnauksella. Valitettavasti Nottinghamissa sää ei ole suosinut, vaan otteluohjelma on kokenut jo ensimmäisten päivien aikana muutoksia. Nieminen ei ole mukana Nottinghamissa.

Maailman kaunein tennisturnaus, Wimbledon käynnistyy ensi viikon maanantaina. Peliyhtiö Unibet on jälleen vahvasti mukana turnauksen tapahtumissa. Sivusto pitää Novak Djokovicia suurimpana mestarisuosikkina kertoimella 2,35.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan!