Jarkko Nieminen lopettaa uransa! Vai lopettaako?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

OZAN KOSE / AFP

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 22.5.2015

Urheilulehti kertoi tänä aamuna, että Suomen kaikkien aikojen menestynein tenniksenpelaaja Jarkko Nieminen päättäisi huikean ammattilaisuransa tähän kauteen. Lehden tietojen mukaan heinäkuussa 34- vuotias Nieminen on jo päätöksensä tehnyt, vaikkei ole sitä vielä julkisesti kertonutkaan. Nieminen on jo pitkään toiminut kuten kiekkolegenda Teemu Selänne, ja pohtinut uransa jatkoa vuosi kerrallaan. Aiemmin pidettiin varmana, että tennisässän ura jatkuisi ainakin ensi vuoden Rion kesäolympialaisiin asti, mutta koska Nieminen on tällä hetkellä ATP-rankingissa vasta sijalla 86, niin hänellä ei ole suoraa pääsyä olympialaisten kaksinpeliin. Olympialaisiin pääsee suoraan mukaan ATP-ranginkin TOP 50 pelaajat.

Kerron julkisesti, kun lopetan”

Helsingin Sanomat sai Jarkko Niemisen puhelimen päähän harjoitusten välissä vain muutama tunti Urheilulehden julkaiseman lopettamisuutisen jälkeen. Nieminen totesi HS:lle, että hän tulee varmasti lopettamaan joskus ja että se hetki on vuosi vuodelta lähempänä. Nieminen kuitenkin painotti, että hän tulee itse julkisuuden eteen kertomaan, kun koittaa se hetki jolloin ura on paketissa. Tällä hetkellä vuodesta 2000 saakka ammattilaisena pelannut Nieminen tuntee omien sanojensa mukaan olon niin hyväksi, että voisi jatkaa aina 2020 käytäviin Tokion olympialaisiin asti.

Tällä kaudella Niemisellä on seuraavaksi edessä muun muassa Ranskan avoimet, Wimbledon ja Tampereen haastajaturnaus. Spekulaatio Niemisen uran jatkosta käy varmasti kiivaana läpi kauden. Se on kuitenkin varmaa, että Jarkko Nieminen kertoo päätöksensä meille muille, kun on sen aika.