Jarkko Niemiselle tappio - Portugali viikonlopusta voittajana!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Suomen suurin tennistähti Jarkko Nieminen ei pystynyt pysäyttämään Portugalin Joao Sousaa tenniksen Davis cupin kaksinpelissä sunnuntaina.

Portugalin ja Suomen lähtökohdat ratkaisevaan viimeiseen päivään olivat ne, että sinivalkoisten olisi ollut pystyttävä voittamaan molemmat jäljellä olleet kaksinpelit, jotta voitto olisi irronnut, mutta Portugalin Joao Sousa kaatoi Jarkko Niemisen suoraan kolmessa erässä 6-3, 6-3, 6-4 ja sinetöi samalla Portugalin voiton Eurooppa/Afrikan kakkosryhmän toisen kierroksen kamppailussa.

Sousan voiton myötä Portugali siirtyi tavoittamattomaan 3-1-johtoon ennen viimeistä kaksinpeliä.

Nieminen sai heti Sousan ensimmäisessä syöttövuorossa murtopallon, mutta ei onnistunut hyödyntämään tilaisuutta. Hetkeä myöhemmin Sousa onnistui puolestaan murtamaan Niemisen syöttövuoron. Sen jälkeen suomalainen oli tasaisuudessa askeleen portugalilaista jäljessä.

– Sousa oli tänään tasaisempi, kun taas minun pelini oli 10 minuuttia hyvää, ja sitten 10 minuuttia meni huonommin. Hävisin tiukkoja pelejä. En päässyt rinnalle kuin viimeisessä erässä. Koneeni käynnistyi vasta loppua kohden, Nieminen summasi.

– Tuntui, että tehoja puuttui ja akku oli tyhjä. Ehkä energiaa puuttui vain viitisen prosenttia, mutta en saanut irti sitä korkealaatuista peliä, jota Sousan kaltaisen pelaajan voittamiseksi vaaditaan.

Sousa on maailmanlistalla sijalla 53. Nieminen löytyy rankingista 91. tilalta.

Suomen ja Portugalin välisessä viimeisessä kohtaamisessa Micke Kontinen haastoi Frederico Ferreira Silvan. Kamppailu oli merkityksetön. Taistossa pelattiin vain korkeintaan kolme erää, sillä Davis Cupissa voidaan pelata otteluita lyhyemmässä mittakaavassa, jos panoksia ei enään ole.

Kontinen voitti ensimmäisen erän lukemin 3-6, mutta seuraavassa kahdessa erässä suomalainen jäi jyrän alle. Toisessa ja kolmannessa erässä Kontinen saikin yhteensä vain yhden pelin.

Suomen joukkue nopealla aikataululla kohti Tamperetta

Jarkko Nieminen ja koko Suomen muu joukkue matkustaa nopealla aikataululla takaisin Suomeen. Tampereella pelataan ensi viikolla Aamulehti Open ja muun muuassa Nieminen on kilpailussa mukana. Maskulainen on sijoitettuna odotetusti ykköseksi.

Nieminen lopettaa pelaajauransa tähän kauteen, joten hänet nähdään Tampereella tositoimissa viimeistä kertaa.

Tampereen turnauksen pelaajalista on tänä vuonna poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Niemisen jalanjäljissä kulkeva Patrik Niklas-Salminen on kuin onkin turnauksessa mukana. Hän selviytyi Wimbledonissa poikien sarjassa peräti semifinaaliin.

Sunnuntai-iltana ratkaistaan lisäksi mestaruus Newportin ATP-nurmiturnauksessa. Loppuottelussa yhteen iskevät Yhdysvaltojen Rajeev Ram ja Kroatian Ivo Karlovic. Unibetiltä löydät kertoimet Newportin loppuotteluun kuin moniin muihinkin tapahtumiin.

Lue myös:
Joutuuko Tottenham evakkoon pahimman kilpailijansa kotiareenalle?
Espanyolin maalivahti odotetusti Real Madridiin!

betway