Jatkuuko Kärppien mestaruusputki kaudella 2015-16?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/04/2015
Jaa tämä...

KUVA: LIIGA

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 4.6.2015

Jääkiekon SM-liigakausi 2014-2015 päättyi maaliskuussa, ja Suomen mestariksi kruunattiin Oulun Kärpät. Oululaisseura on hallinnut Suomen pääsarjassa viime vuosia, sillä Pohjoisen ylpeys on voittanut kaksi edellistä mestaruutta.

SM-liigajoukkueiden ensi kauden ryhmien kasaaminen on jo vauhdissa. Hallitseva Suomen mestari ilmoitti kauden päätyttyä, että ryhmän kaksi avainpelaajaa, Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi pakkaavat tavaransa, ja matkustavat pelaamaan maailman kovimpaan kiekkoliigaan, NHL:ään.

Kärppien vahvuudessa puolestaan ensi kaudella jatkavat jatkosopimukset tehneet Ivan Huml ja Esa Pirnes. Uusimpana kasvona oululaisten vahvuuteen on hankittu Miro Aaltonen. Espoon Bluesia aiemmin urallaan edustanut 21-vuotias hyökkääjä viimeisteli kaudella 2014–2015 tehot 16+21 ollen joukkueensa neljänneksi tehokkain pistemies.

– Hyvät fiilikset tulevasta seurasta. Tulen innolla Ouluun ja uskon, että se on kehitykseni kannalta paras mahdollinen paikka. Kärpissä on kova kilpailu pelipaikoista, ja se kehittää taatusti pelaajana, toteaa Aaltonen siirtymisestään Kärppiin.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo Aaltosen olevan pelityyliltään erinomainen lisä oululaisten kokoonpanoon:

– Miro on nykyaikainen hyvin luisteleva keskushyökkääjä, joka sopii meidän pelitapaamme. Hän on urallaan eteenpäin menevä pelaaja, ja tiedämme, että hän pystyy tuomaan joukkueeseen paljon lisää.

Vaikka uuteen liigakauteen on vielä monta kuukautta aikaa, kesä on mielenkiintoista aikaa. Jokainen liigakausi on sinällään mielenkiintoinen, mutta juuri ensi kaudeksi odotukset ovat poikkeuksellisen korkealla, sillä Kärppien mestaruuden avainpelaajat ovat tavallaan nyt siirtyneet muualle. Löytyykö Kärpiltä uusia Donskoin ja Kemppaisen tasoisia yksilöitä, vai joko on vihdoin Tapparan vuoro?

Ennen uuden liigakauden alkua pelataan NHL:n pudotuspelit päätökseensä. Veikkaussivut tarjoaa tuttuun tapaan jokaiseen finaaliotteluun laajat ennakot, raportit ja vedonlyöntivihjeet.

Lue myös:
Raportti NHL:n ensimmäisestä finaalista
Puriko Chicago-hyökkääjä vastustajaa NHL-finaaliavauksessa?

VEIKKAUSHUONE-veikkaussivut-728x90-hockey