Pudotuspelit alkavat – jättiyllätyksiä luvassa?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Kimmo
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Muutama ensimmäisen kierroksen pudotuspelipari näyttää koko kauden tilastoja katsomalla varsin selvältä, mutta tarkempi silmäys kuntopuntariin, joukkueiden historiaan ja viimeaikaisiin suorituksiin pistää miettimään.

Montreal Canadiens näyttää paperilla selvältä suosikilta jatkoon Ottawa Senatorsia vastaan. Montreal on esiintynyt vahvasti koko kauden ja erityisesti maalivahti Carey Price on loistanut. Hän onkin tilastojen valossa koko NHL:n kauden ykkösveskari torjuntaprosentilla 93,3 %. Senatorsia vastaan tuo prosentti on kuitenkin vain 88,7 %.

Loppukauden vahvimpia maalivahteja on kuitenkin ollut Senatorsin Andrew Hammond. Runkosarjan viimeisellä neljänneksellä hän on torjunut 23 pelistä 20 voittoa torjuntaprosentilla 94,1 %. Lisäksi Montreal on hävinnyt kolme keskinäistä ottelua perättäin maalierolla 5-13.

St.Louis Blues näyttää vähintään yhtä vahvalta suosikilta Minnesota Wildia vastaan. Wild on nostanut tasoaan kevätkaudella, mutta yski hieman viime metreillä pudotuspelikamppailussa. Blues taas voitti viisi viimeisestä kuudesta runkosarjapelistään.

Ratkaisevaksi tekijäksi saattaa kuitenkin muodostua maalivahtipeli. Devan Dubnyk on pelannut jäätävällä tasolla siitä asti, kun hänet ostettiin Arizonasta. Hänellä on kyky ratkaista pelejä omalla panoksellaan. Bluesilta ei vastaavaa veskaria löydy, eikä heillä ole välttämättä vielä edes selkeää ykkösveskaria valittuna.

Mighty Ducks of Anaheim on suursuosikki Winnipeg Jetsiä vastaan. Se on kaikilla mittareilla selvä suosikki niin paperilla kuin asiantuntijoidenkin mielestä. Silti minussa kytee pieni epäilyksen siemen. Jets on ollut aivan käsittämättömässä iskussa viimeisen kuukauden ja voittanut paljon tiukkoja vääntöjä, joita playoffspelitkin tulevat olemaan.

Ducks on voittanut kauden keskinäiset kamppailut, mutta niistäkin kaksi on mennyt jatkoajalle tai rankkareille. Lisäksi Winnipegin veskari Ondrej Pavelec on hirmuiskussa.

Veikkaussivut | Kimmo