Jenkeissä ihasteltiin suomalaispelaajien ilotulitusta varaustilaisuudessa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • 24/03/2018
Jaa tämä...

Suomalaiset olivat kovaa valuuttaa 

NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisestä kierroksesta kehkeytyi suomalaisittain historiallinen, sillä avauskierroksella kuulutettiin peräti kuuden suomalaislupauksen nimet. Aiempi ennätys avauskierrokselta oli viisi pelaajaa. Miro Heiskanen oli juhlituin suomalainen, sillä Dallas Stars varasi puolustajan jo kolmantena. Muita ensimmäisellä kierroksella varattuja pelaajia olivat Juuso Välimäki (Calgary Flames), Urho Vaakanainen (Boston Bruins), Henri Jokiharju (Chicago Blackhawks), Kristian Vesalainen (Winnipeg Jets) ja Eeli Tolvanen (Nashville Predators).

Kuudesta varatusta pelaajasta peräti neljä oli pakkeja, joten avauskierros oli myös tästä syystä melkoisen poikkeuksellinen suomalaisittain. Kuka kehtaa vielä tämän jälkeen väittää, että suomalainen jääkiekko on taantumassa?

Myös Yhdysvalloissa kiinnitettiin huomiota suomalaispelaajien suureen määrään.

– Tämä on ollut Suomen juhlaa. Maasta on tullut jääkiekkoilijoiden tehdas. Taas yksi pelaaja Suomesta, NBC:n lähetyksessä kommentoitiin.

Koko varaustilaisuuden kuumin nimi oli kuitenkin sveitsiläinen Nico Hischier, jonka New Jersey Devils kaappasi itselleen ensimmäisenä. Nuori lupaus teki samalla sveitsiläistä kiekkohistoriaa. On aivan mahtavaa, että myös hieman pienemmistä kiekkomaista nousee tällaisia pelaajia. Mikäli Sveitsiä nyt enää voi pieneksi kiekkomaaksi ylipäätään sanoa, maa on jo pitkään ollut tasoltaan lähempänä  suuria ja perinteisiä kiekkomaita.

Lyö vedot  Unibetille!>>