VIDEO: Jesse Puljujärvi teki NHL-sopimuksen

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Suomalaisnuorukainen kiinni komeaan tulokassopimukseen.

Jääkiekon NHL-jäillä pelaava Edmonton Oilers ja Jesse Puljujärvi ovat solmineet kolmen vuoden tulokassopimuksen. Samainen seura varasi hänet varaustilaisuuden neljäntenä. Puljujärvi kertoi sen jälkeen aikovansa tavoitella paikkaa Edmonton Oilersissa.

Edmonton Oilersin asioista hyvin perillä oleva analyytikko Bob Stauffer kertoi Twitterissä, että Puljujärven vuotuiset ansiot voivat nousta bonuksineen kaikkineen peräti 3,425 miljoonaan dollariin eli runsaaseen 3,08 miljoonaan euroon. Seura ei ole vahvistanut sitä.

Puljujärvi pelasi viime kaudella SM-liigaa Kärpissä saalistaen pronssia. Suomen mestaruus päätyi Tapparan eduksi. Puljujärvi oli mukana myös alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueissa. Aikuisten MM-kisoihin miestä ei kuitenkaan valittu.

Viime kaudella Puljujärvi sai SM-liigassa vyölleen 50 ottelua tehoin 13+15=28 ollen Kärppien ehdotonta parhaimmistoa. Nuorten MM-kisoissa hän oli koko turnauksen tehokkain ja hänet valittiin kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi ja parhaaksi hyökkääjäksi.

Puljujärven sopimus Edmonton Oilersin kanssa on rakenteeltaan hyvin samanlainen Patrik Laineen tulokassopimuksen kanssa. Syy löytyy NHL:n työehtosopimuksessa, joka määrittää sekä peruspalkan että suoritebonusten ehdot ja rajat.

NHL:n tulokassopimuksiin sisältyy pykälä, jonka mukaan jos pelaaja, tässä tapauksessa siis Puljujärvi ei pelaa vähintään kymmentä NHL-ottelua kauden aikana, sopimus siirtyy vuodella eteenpäin. Jos Puljujärvi joutuu AHL:ään, hänen vuosipalkkansa on 70 000 dollaria.

Tsekkaa videolta Puljujärven viime kauden kohokohtia:

 

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana jääkiekkosarjojen tapahtumissa. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa jääkiekkoliigojen otteluista ja hankkia erinomaisen talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: Ossi Väänänen lopettaa uransa
Saako Suomi ensi kauden päätteeksi Calder Trophy voittajan?

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa