Jesse Puljujärvi - kärkinimi uusien kykyjen NHL-metsästysleirillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/08/2015
Jaa tämä...

Jääkiekon Liigassa pelaava Jesse Puljujärvi osallistuu 28 muun suomalaisen kanssa Elokuussa käytävään leiriin, jolloin sinivalkoiset harjoittelevat sekä pelaavat Ruotsia ja Yhdysvaltoja vastaan.

Jesse Puljujärvi osallistuu Yhdysvaltojen Lake Placidissa järjestettävään leiriin, josta valikoidaan pelaajat vuoden 2016 nuorten maailmanmestaruusturnaukseen. Leirin aikana Suomi harjoittelee sekä pelaa Ruotsia ja Yhdysvaltoja vastaan.

Leirillä olevista suomalaisista kaksi on jo ehditty varaamaan NHL:ään ensimmäisellä varauskierroksella. Kasperi Kapanen varattiin maailman kovimpaan kiekkoliigaan Pittsburgh Penguinsin toimesta varausnumerolla 22 ja Mikko Rantanen valittiin Colorado Avalanchen toimesta tämän vuoden varaustilaisuudessa varausnumerolla 10. Täysin odotetusti tämän vuotisen varaustilaisuuden kärkivarauksina olivat Connor McDavid ja Jack Eichel. Etenkin McDavidille on asetettu uran suhteen hurjia odotuksia.

Puljujärvi oli nuorin suomalainen vuoden 2015 nuorten MM-kilpailuissa. Tulevaisuuden supertähti viimeisteli Kärppien liigajoukkueessa päättyneellä kaudella neljä maalia pelaamissaan 21 ottelussa. Puljujärvi vietti kevätkautensa pääasiassa lainalla Mestiksessä pelaavassa Kajaanin Hokissa, jossa hän voitti kauden päätteeksi pronssia. Puljujärvi pelasi kajaanilaisryhmässä kuitenkin lopulta vain kolme playoff-ottelua liityttyä alle 18-vuotiaiden maajoukkueen MM-leiriryhmään.

Puljujärvi isokokoisena, kiekollisessa pelissä taitavana ja hyvin laukovana pelaajana on tapaus, jolle on lupa asettaa kovia odotuksia. Suomen parhaimpiin päävalmentajiin lukeutuva Lauri Marjamäki on päässyt seuraamaan Kärpissä hänen urakehitystä.

− Jessessä tärkeintä on se, että hän rakastaa jääkiekkoa. Hän olisi varmasti 24 tuntia vuorokaudessa jäällä, jos se vain jotenkin olisi mahdollista. Hän on poikkeuksellisen lahjakas pelaaja Suomen mittakaavassa, Marjamäki kertoi.

Puljujärvestä onkin veikattu Euroopan kärkivarausta vuoden 2016 NHL:n varaustilaisuudessa.

Suomen joukkue Lake Placidin leirillä

Maalivahdit: Kaapo Kahkonen, Veini Vehvilainen, Nico Viksten

Puolustajat: Matias Haaranen, Miro Keskitalo, Otto Leskinen, Jesper Mattila, Niko Mikkola, Markus Niemelainen, Sami Niku, Vili Saarijarvi, Juuso Valimaki

Hyökkääjät: Sebastian Aho, Frank Gymer, Roope Hintz, Kasperi Kapanen, Joel Kiviranta, Patrik Laine, Juho Lammikko, Teemu Lamsa, Julius Nattinen, Jesse Puljujarvi, Mikko Rantanen, Sebastian Repo, Aleksi Saarela, Miska Siikonen, Jonne Tammela

Mikäli sinulla on jo nyt vahva ehdokas Liigan tai NHL:n ensi kauden mestariksi, käy lyömässä vedot sisään Unibetillä.

Lue myös:
Lehterän tutkapari kieltäytyi huimasta KHL-tarjouksesta!
VIDEO: Vesa Toskala Kiekko-Vantaaseen, videolla miehen parhaat hörpyt!

veikkaushuone