JJK - Ilves, vieläkö JJK kampeaa itsensä kuiville?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 10/12/2017
Jaa tämä...

Veikkausliigassa alkaa kausi ratketa. HJK on jo mestaruutensa varmistanut. Pelejä on neljä jäljellä, ja piakkoin JJK:n putoaminen varmistuu. Se on nyt kuusi pistettä toiseksi viimeisenä olevaa HIFK:ta perässä, ja JJK:n maaliero on huimasti HIFK:ta heikompi. JJK on on kolmen voitottoman ottelun putkessa. Kaksi viimeistä se on hävinnyt, ja näihin otteluihin sen takaa-ajo stoppasi. Viime kierroksella JJK hävisi vieraissa Rovaniemelle 0-2. RoPS-ottelussa JJK:n Antto Tapaninen otti keltaisen kortin, ja hän on pelikiellon vuoksi sivussa tänään.

Ilves pitää nyt kiinni nelospaikasta, eli se olisi menossa Eurooppa-liigaan. Takana MIFK on kolmen pisteen päässä. Viime kierroksella Ilves voitti kotonaan Lahden 2-1.

JJK voitti toukokuussa Harjulla

JJK ja Ilves ovat tällä kaudella kohdanneet kolmesti, kerran cupissa ja kahdesti Veikkausliigassa. Veikkausliigan ottelut ovat joukkueiden kautta aikojen ensimmäiset, Ilves ja JJK eivät ole aiemmin olleet yhtä aikaa pääsarjassa. Helmikuun Suomen cupin ottelun Ilves voitti Jyväskylässä 1-0. Toukokuussa Jyväskylän Harjulla JJK voitti liigapelin 3-1, ja elokuussa Ilves voitti Tampereella 2-1.

Toukokuun ottelussa Jyväskylässä JJK Severi Vielma teki maalin ja Gael Etock osui kahdesti. Ilveksen ainoan teki Tuco rankkarista. Elokuussa Tampereen Tammelassa JJK:n Etock teki ottelun ensimmäisen, mutta kotijoukkue kaksi seuraavaa, Iiro Järvinen ja Tatu Miettinen osuivat maaliin.

JJK:lla ja llveksellä on paljonkin yhteistä pelaajien kautta, joukkueet tuntevat toisensa. JJK:n Samu Nieminen ja Tomi Petrescu pelasivat vielä viime kaudella Ilveksessä, mutta täksi kaudeksi he palasivat synnyinkaupunkiinsa Jyväskylään. Toiseen suuntaan kulkivat sitten Iiro Järvinen, Eero Tamminen ja Aleksis Lehtonen.

Varmaksi väitetty putoaja

JJK rankattiin kauden alla varmaksi putoajaksi, ja pari kuukautta sitten joukkueen putoaminen näytti selvältä, mutta tämän jälkeen jyväskyläläiset onnistuivat nousemaan aivan HIFK:n antaan. JJK:lla oli hyvä jakso elokuun puolesta välistä eteenpäin, jolloin se voitti kolme ottelua viidestä. Helsingissä noin kuukausi sitten HIFK ja JJK pelasivat tasan, ja tämän perään JJK:lle sitten tuli kaks tappiota otteluista, joista sen olisi kyllä pitänyt saada tulosta aikaiseksi.

JJK:lla on vielä neljästä jäljellä olevasta ottelusta kolme kotikentällä, ja joukkueen toivo on siinä, että se voittaa aikakin kotimatsit. Sen on haettava täyttä pottia jo riskilläkin.

Ilves on kovassa kunnossa. Se on hävinnyt vain kerran viimeisen 15 kierroksen aikana, ja tuokin tappio tuli sarjassa ylivoimaista HJK:ta vastaan. Tulos oli 1-4, mutta ei Ilvestuossa ottelussa ollut niin huono kuin numerot väittävät.

Maalirikas iltapuhde?

Joukkueiden otteluissa on tehty runsaanlaisesti osumia. JJK kymmenessä viimeisessä on menty seitsemän kertaa yli 2.5 maalin, ja sama tilanne Ilveksellä. Ottelun luonne on sellainen, että jos JJK on perässä sen on haettava tasoitusta ja voittoa jo riskilläkin. Ottelu on JJK:lle oikeastaan pakkovoiton paikka.

Vetomarkkina on tietenkin noteerannut Ilveksen kovan kunnon ja joukkueiden maaliherkkyyden. Unibetilla Ilves on suosikki, sen voittokerroin on vain 1.55. Yli 2.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.68. Odotetaan ottelussa maalijuhlaa, puolustukset aukeavat, kun JJK jahtaa voittoa. Yli 3.5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 2.80. Sen voi pelata.

JJK:n mahdollinen avaus: Marttinen, Ojamaa, Abdi, Leppänen, Lähitie, Petrescu, Poutiainen, Kari, Manninen, Jovovic, Etock

Ilveksen mahdollinen avaus: Hilander, Penninkangas, Tanska, Mensah, Aspegren, Ala-Myllymäki, Järvinen, Ayarna, Matrone, Ngueukam, Noubissi

Alla video JJK:n ja Ilveksen toukokuisen ottelun parhaista paloista:

 

 

Parhaat talletusbonukset

chelsea
Chelsea - West Bromwich 12.2.2018, kumpikin alamaissa, kumpi nous...

Chelsea on hävinnyt kaksi Valioliigan ottelua putkeen, ja Antonio Conten potkut näyttävät selviltä. WBA taas on Valioliigan jumbojoukkue.

pyeongchang-päivä
Lauantai 17.2. Mitalitoiveet lauantaina naisten 4 x 5km viestiss...

Lauantaina vuorossa mm. ampumahiihtoa ja naisten viesti. Tuoksuu ainakin yhdelle mitalille?

pogba
Huddersfield - Manchester United 17.2.2018, joukkueiden liigavoit...

Pari viikkoa sitten United voitti kotonaan 2-0, mutta lokakuussa Huddersfield voitti omalla stadionillaan ManU:n yllättäen 2-1.

pyeongchang-päivä
Tiistai 20.2. jälleen kivasti vetokohteita ja Suomi - Korea lät...

Tiistaina olympiaurakka jatkuu ja betsattavaa riittää. Katso ohjelma ja lyö vetoa!

pyeongchang-päivä
Maanantai 19.2. Onko tämä Poutalan mitalipäivä ja meneekö na...

Maanantaina jälleen runsaasti jännitettävää Pyeongchangin olympialaista. Lyö vetoa!

pyeongchang-päivä
Sunnuntai 18.2., Olympialaisissa iso päivä ja herkkuna pohjalla...

Miesten viesti ja Leijonien peli Ruotsia vastaan. Sunnuntai on penkkiurheilijan karkkipäivä.

ruotsi-suomi-olympialaiset-jääkiekko
Sunnuntai 18.2. ja lohkon huippupeli Ruotsi - Suomi. Millä lukem...

Huima peli luvassa ja Suomella täydet mahdollisuudet kaatoon. Miten käy pelissä, lyö vetoa!

mancity
Viikonloppuna FA Cupia - Harjaako Manchester City tämänkin poka...

16 joukkuetta jäljellä FA Cupissa ja puolet pyritään pudottamaan pois. Mitkä joukkueet jatkoon, lyö vetoa ja voita!

Aikaisemmat otteluennakot