Joe Hart palaamassa Valioliigaan

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Joe Hart on palaamassa Valioliigaan, mutta ei Manchester Cityyn.

The Sunin mukaan lainasopimuksella Serie A:n Torinossa pelaava maalivahti Joe Hart olisi palaamassa ensi kaudeksi Brittein saarille. Hartin uusi seura on The Sunin mukaan Liverpool. Manchester City omistaa edelleen veskarin oikeudet ja kauppahinta olisi 20 miljoonaan puntaa. Torinolla ei ole varaa ostaa pidettyä Hartia omakseen, mutta Valioliigan suuremmilla seuroilla kyllä on varaa. Manchester Cityn alkuperäinen ehto Hartin kauppaamisessa oli, että häntä ei myytäisi toiseen Valioliigan seuraan, mutta tästä ollaan nyt lipsumassa.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola ei vieläkään arvosta Hartin taitoja, vaikka Cityn tämän kauden maalivahdit Claudio Bravo ja Willy Caballero ovat epäonnistuneet pahemman kerran. Guardiola halusi joukkueeseensa maalivahdin, joka olisi hyvä pelaamaan myös jaloillaan. Tästä syystä Hart sai lähteä, ja tilalle tuotiin Barcelonasta Bravo. Suunnitelma ampui itseään jalkaan, sillä Bravo ja Caballero ovat olleet kehnoja maalivahdin varsinaisessa hommassa, eli pallojen koppaamisessa. Bravo päästi huhtikuun alussa Etihad -stadionilla maalin Hullia vastaan, ja se maali tarkoitti, että Bravo oli päästänyt taakseen seitsemän perättäistä maalia kohti lauottua palloa.

Guardiola on kauden jälkimmäisellä puoliskolla vaihdellut maalivahtejaan, mutta kumpikin on ollut heikossa kunnossa. Siltikään Guardiola ei taivu Hartin takaisinottamiseen.

29-vuotias Hart ehti jo tulla jonkinlaiseksi seuralegendaksi Manchester Cityssä. Hän on pelannut joukkueessa melkein 350 ottelua, ja hän oli avainpelaajia Cityn mestaruuskausilla 2011-12 ja 2013-14.

Muuta Valioliigan seurat kyllä arvostavat Hartia. The Sunin mukaan myös Manchester United ja Chelsea olisivat kiinnostuneita hänestä, jos nykyiset ykkösveskarit David de Gea ja Thibault Courtois vaihtaisivat Real Madridiin.

Jurgen Kloppin Liverpool on The Sunin mukaan kuitenkin tällä hetkellä ykkösvaihtoehto Hartille. Poolin nykyiset maalivahdit Simon Mignolet ja Loris Karius eivät ole pelanneet tarpeeksi hyvin, ja Klopp on hakemassa maalille uutta ykkösmiestä. Tähän kohtaan kokenut Hart sopisi mainiosti.

Parhaat jalkapallovedot Unibetilla!>>