Video: Joel Armia veti ässän hihastaan - Pudotti hanskat NHL-veteraania vastaan! | AHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/03/2014
Jaa tämä...

Joel Armia on ollut liekeissä AHL:n pudotuspeleissä – ihan jokaisella osa-alueella.

Vaikean runkosarjan jälkeen Suomen suurlupaus Joel Armia on löytänyt pelaamiseensa uuden vaihteen AHL:n pudotuspeleissä.

Suomalaishyökkääjän edustama Rochester Americans sai avauskierroksen vastustajakseen Chicago Wolvesin ja Armia on ollut heti alusta lähtien joukkueensa kantavia voimia. Sarjan avausottelussa nuorukainen niittasi pistetililleen tehot 1+1, vaikka ottelu päättyikin Americansin kannalta tappiollisesti.

Sarjan kolmannessa ottelussa tapahtuikin sitten kummia. Armia ajautui pieneen kahakkaan Wolves-pakki Joe Corvon kanssa ja 36-vuotias konkaripakki päätti pudottaa hanskansa. Armia ei kuitenkaan epäröinyt vaan pudotti myös omat kintaansa, ja näin hyökkääjälupaus sai tilastoihin uransa ensimmäisen tappelun.

Itse tappelu oli lähinnä pystypainia, sillä kummallakaan osapuolella ei ollut juurikaan kokemusta tappeluhommista. Yli 700 NHL-ottelua pelanneen Corvon tilastoihin oli merkitty koko uran ajalta yhteensä neljä tappelua ennen tuota iltaa.

Katso Armian tappelu tästä! (ajassa 0:24)

Wolves voitti ottelun lopulta lukemin 4-0 ja siirtyi ottelusarjassa 21-johtoon. AHL:n pudotuspeleissä jatkoon pääsyyn tarvitaan vain kolme voittoa, joten Americans joutui pelaamaan seuraavan pelin veitsi kurkulla.

Americans pisti sarjan neljännessä ottelussa käyntiin todellisen ilotulituksen ja joukkueen kapelimestarina hääri – kukapa muukaan kuin Armia itse. Suomalaishyökkääjä keräsi ottelussa peräti tehot 2+2, kun Americans vei ottelun nimiinsä maalein 7-2.

Katso Americansin murskavoiton parhaat palat tästä!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut