betsson mainos

Veikkaus ei hyväksynyt entisen Valioliigatähden siirtoa PK-35:n riveihin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 03/12/2016
Jaa tämä...

Suomen jalkapallopiireissä kuohutaan siitä, että pitäisikö norjalaisen entisen Valioliigatähden John Arne Riisen päästä pelaamaan Veikkausliigassa vai ei.

Shefki Kuqin luotsaama vantaalaisseura PK-35 on ollut jo pitkään kiinnostunut entisen huippupuolustajan Riisen palveluksista, ja norjalainen itse on myöntänyt kiinnostuksensa Veikkausliigan suuntaan. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut Veikkausliigan ahdasmielisyys. Riisen palkan nimittäin maksaisi kokonaisuudessaan peliyhtiö Betsson, jonka palkkalistoilla Riise on ollut jo pitkään. PK-35 on tiedustellut Veikkausliigalta voisiko Riise saada peliluvan, jos hänellä on palkanmaksajanaan ulkomainen peliyhtiö, ja liigan vastaus on ollut: Ei. Kuqi kommentoi sopimuksen karitumista eilen Iltalehdelle seuraavanlaisesti ” Se ei ollut meistä kiinni enää. Juteltiin aika pitkälle ja sovittiin kaikki selväksi. Se oli muista ihmisistä kiinni.”

Urallaan muun muassa Liverpoolia, AS Romaa ja Fulhamia edustanut Riise haki aiemmin tammikuussa pelipaikkaa kotimaastaan Norjasta, mutta Norjan liitto eväsi siirron. Norjan liigan pääsponsori on Veikkauksen tapaan kansallinen rahapeliyhtiö, joka eväsi Riiseltä peliluvan Betsson-sopimukseen vedoten. Norjassa on kuitenkin nyt viimein herätty, ja ymmärretty se minkälainen markkina-arvo entisellä Mestarien liigan mestarilla voi olla pienelle liigalle. Betsson ja Norjan Tippeligaen ovat aloittaneet uudelleen keskustelut Riisen siirrosta kansallisille kentille.

Veikkauksen ja Veikkausliigan ylivalta suomalaisessa sarjajalkapallossa on ennenkin aiheuttanut harmaita hiuksia Shefki Kuqille. Kaksi vuotta sitten Kuqi joutui jättämään työnsä toisen vedonlyöntiyhtiön Unibetin asiantuntijana, kun hän oli FC Hongan päävalmentajana. Veikkausliigan pääsponsori Veikkaus katsoi silloin, että Kuqin työ ulkomaisessa kilpailijassa olisi voinut horjuttaa Veikkauksen monopoliasemaa Suomessa.

Lue myös:

VIDEO: Suomalaisvahdilta NHL-kierroksen komein venytys

VIDEO: Newcastlen päävalmentajalle potkut

PELAA NYT