KHL saatu käyntiin - Jokereilla alla mahtava alkukausi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Helsinkiläisseuran urakka on alkanut loistavasti.

Maailman toiseksi kovimmassa jääkiekkoliigassa KHL:ssä on pelattu joukkueista riippuen kahdesta kolmeen ottelua. Helsingin Jokerit on aloittanut urakkansa KHL:ssä erinomaisesti saalistettuaan kolmesta ensimmäisestä ottelusta yhtä monta pistettä. Tällä hetkellä Läntisessä konferenssissa liigan ainoa suomalaisseura onkin kärkipaikalla ennen Dinamo Moskovaa ja Dinamo Riikaa.

Jokerit voitti edellisellä kierroksella kotonaan TsSKA Moskovan maalein 3-0. Voitto oli monellakin tavalla helsinkiläisseuralle äärimmäisen tärkeä. Jokerithan tippui viime kaudella jatkosta juuri moskovalaisseuraa vastaan. Pelillisesti helsinkiläisseura ei ollut vastustajaansa oikeastaan heikompi, mutta molempien maalien edustoilla suomalaisryhmä oli valitettavasti kakkonen.

Päävalmentaja Erkka Westerlund on vienyt muun Jokerivalmennuksen kanssa helsinkiläisseuran pelaamista tällä kaudella rohkeampaan suuntaan. Viime kaudella Jokereiden ongelmaksi todellisia huippujoukkueita vastaan nousi nimenomaan maalinedustapelaamisen heikkous.

Monipuolisempi Jokerit

Kun verrataan Jokereiden joukkuetta viime kauteen, tällä kaudella helsinkiläisseura on monipuolisempi. Suurin kysymys viime kauden jälkeen oli se, että ketkä korvaavat menetetyt hyökkääjät Steve Mosesin johdolla? Vaikka Jokerit on vielä pelillisesti vaiheessa, 11 maalia kolmeen ensimmäiseen otteluun on vahva osoitus, joskin ryhmä onkin päässyt pelaamaan jo kolme kotiottelua.

Jokereiden pelaaminen tapahtuu vahvasti neljän kentällisen johdolla. Tilanne on huomattavasti erilaisempi monessa muussa huippujoukkueessa, jotka ovat vahvasti roolitettu erilaisiksi: Usea joukkue on roolitettu hyökkääviin ja puolustaviin kentällisiin. Helsinkiläisseura ei pysty vastaamaan TsSKA Moskovan tai SKA Pietarin supertähtien yksilötaitoon, mutta vahvalla viisikkopelaamisella heidät on kaadettavissa.

Koska Jokerit kärsi viime kauden pudotuspeleissä etenkin fyysisyyden puutteesta, punakeltaisiin on hankittu Jesse Joensuun kaltaisia vahvoja kaksinkamppailupelaajia.

Jokereiden historian toisesta kaudesta KHL:ssä on odotettavissa äärimmäisen mielenkiintoinen tarina. Helsinkiläisseura pääsi viime kaudella tutustumaan toimintatapoihin maailman toiseksi kovimmassa kiekkosarjassa ja pelaamaan Alexander Radulovin kaltaisia supertähtiä vastaan. Vaikka jokaisella joukkueellahan tavoitteena on vain voittaa, Jokerit pyrkii etenkin vahvistamaan omaa identiteettiään.

KHL jatkuu maanantaina neljällä ottelulla. Kaukalossa nähdään kaksi todellista huippujoukkuetta, kun Lada Togliatti kohtaa AK Bars Kazanin ja SKA Pietari matkustaa Severstalin vieraaksi. Severstal on tuttu vastustaja myös suomalaisille, sillä Jokerit kohtasi Tsherepovetsin ylpeyden ensimmäisellä kierroksella.

Jokerit jatkaa urakkaansa keskiviikkona. Tuolloin Helsinkiin vierailulle saapuu Dinamo Minsk.

Peliyhtiö Nordicbet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani. Sivustolta löytyy markkinoiden kattavin valikoima veikkauskohteita sekä vedonlyönnissä että livevedossa. Voit myös seurata suosikkijoukkuettasi livenä mobiililaitteella tai tietokoneella. Jos lyöt vetoa CHL.stä vähintään 10 eurolla, saat 10 euron ilmaisvedon haluamaasi jääkiekko-otteluun.

Lue myös:
Darryl Sydor jäi kiinni rattijuopumuksesta!
Pystyykö Pulkkinen vakiinnuttamaan NHL-paikkansa?