Jokereille hyökkääjä NHL:stä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 18.6.2015

Jääkiekon KHL-seura Helsingin Jokerit tiedotti torstaina hankkineensa uuden hyökkääjän vahvuuteensa. Jatkossa helsinkiläisseuran kokoonpanossa luistelee Brandon Kozum, joka matkustaa Helsinkiin Toronto Maple Leafsista.

Hanakka maalintekijä Jokereihin

Brandon Kozun on 25-vuotias hyökkääjä, joka pelasi viime kaudella NHL-kaukaloissa 20 ottelua. Pelaamissaan otteluissa hyökkääjä viimeisteli kaksi maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi AHL:n Toronto Marliesissa Kozun pelasi 23 ottelua ja tehtaili 5+6=11 tehomerkintää.

– Kozun on nopea laitahyökkääjä ja hanakka maalintekijä. Hän pelaa kovalla asenteella illasta toiseen ja on äärimmäisen sisukas pelaaja, Jokerien manageri Jari Kurri kertoo seuran tiedotteessa.

Rightilta ampuva hyökkääjä on syntynyt Yhdysvalloissa, mutta asunut kymmenvuotiaasta asti Kanadassa. Kozunin isä on amerikkalainen ja äiti on puolestaan kanadalainen.

Nuorten maajoukkuetasolla 173-senttinen ja 76-kiloinen Kozun edusti Kanadaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2010 ja saavutti hopeaa.

Kozun pelasi viimeiset juniorivuotensa kotipaikkakuntansa Calgaryn WHL-joukkue Hitmenin riveissä. Viimeisellä kaudellaan 2009-10 hän voitti WHL:n mestaruuden ja oli liigan syöttö- ja pisteykkönen niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Kozun oli myös kaikkien Kanadan junioriliigojen paras pistemies. Kauden päätteeksi hänet valittiinkin tähdistökentälliseen.

AHL:ssä Kozun on ehtinyt pelaamaan Toronto Marliesin lisäksi myös Manchester Monarshin riveissä. Hän siirtyi tammikuussa 2014 vaihtokaupassa Los Angeles Kingsin organisaatiosta Toronto Maple Leafsiin.

Jokereilla kasassa ensi kaudelle vahva ryhmä

Jokerit on hankkinut alkukesän aikana riveihinsä Kozunin lisäksi useita kovia pelaajia. Helsinkiläisseurassa kiekkoilevat jatkossa muun muuassa Jesper JensenPhilip Larsen ja Pekka Jormakka.

Jokereiden GM Jari Kurri onkin tyytyväinen tulevan kauden kokoonpanoon.

– Gagarin Cupeista on liian varhaista puhua, mutta haluamme ehdottomasti menestyä. Viime kausi jätti TsSKA-sarjan pettymyksen kautta paljon nälkää tulevaan. Uskon, että olemme nyt entistä vahvempi ryhmä. Haluamme olla kärkipään joukkue, Kurri kerroi ensi kauden tavoitteista.

Vaikka jääkiekkokausi alkaa olla ohitse, on kiekkofaneilla silti jännitettävää, sillä edessä on vielä muun muassa kauden parhaan puolustajan ja tulokkaan valinnat. Katso Unibetin kertoimet Calder Memorial Trophy-ehdokkaille.

Lue myös:
Ässille vahvistuksia rapakon takaa!
Teemu Selänteen kootut twiitit!