Jokereille NHL-kokemusta omaava tanskalaispuolustaja!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP PHOTO

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 25.5.2015

Helsingin Jokerit on hankkinut puolustuspäähän tanskalaista väriä. Seura tiedottaa kotisivuillaan hankkineen alakertaan Philipp Larsenin. Tanskalainen pelasi päättyneen kauden KHL-seura Jugra Hanti-Mansijskissa. Tanskalaispuolustaja oli viime kaudella joukkueensa tehokkain puolustaja. Hän pelasi 56 runkosarjaottelua, joissa syntyi tehot 6+19 = 25.

[interaction id=”555adcb4dd6f6a88443c3219″]

Larsen on pelannut urallaan KHL:n lisäksi myös muun muuassa NHL-kaukaloissa. Tanskalainen pelasi Dallas Starsin ja Edmonton Oilersin kokoonpanossa yhteensä 125 NHL-ottelua, ja hankki NHL-kaukaloissa 8+23 = 31 tehopistettä. Larsen on alun perin Dallasin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2008.

Larsen tulee saamaan ensi kaudella Jokereissa tuttuja pelikavereita, sillä helsinkiläisseurassa pelaa ensi kaudella myös toinen tanskalainen, Peter Regin. Hänen sopimuksestaan uutisoitiin kuluvan kuun alkupuolella.

Suomalainen jääkiekkoyleisö muistaa Larsenin myösn NHL-työsulkukaudelta 2012-2013, jolloin tanskalainen pelasi Rauman Lukon paidassa. Tuolloin hän ehti pelaamaan 27 ottelua, joissa saldoksi muodostui 5+10 tehopistettä.

– Larsen on taitava right-kätinen puolustaja, joka tuo paljon lisää kiekolliseen pelaamiseemme. Hän lukee peliä hyvin ja pystyy myös erinomaisen luistelunsa avulla tekemään oikeita ratkaisuja, Jokereiden GM Jari Kurri kertoi.

– Larsenilla on 25-vuotiaana edelleen paljon aikaa kehittyä, ja hänellä oli kova halu tulla seuraavaksi kaudeksi Jokereihin ottamaan uusi steppi urallaan, Kurri lisäsi.

Tanskan maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva Larsen on nuoresta iästä huolimatta pelannut jo viidet MM-kisat. Hän teki debyyttinsä MM-kisoissa 19-vuotiaana keväällä 2009. Viimeksi tanskalainen nähtiin MM-kaukaloissa Minskin turnauksessa, jossa hänet valittiin Tanskan parhaaksi pelaajaksi.

Lähde: Jokerit