Jokeri-kasvatti säväyttää Pohjois-Amerikassa - "Hän on ollut mahtava" | Jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/07/2013
Jaa tämä...

Jokerien juniorijoukkueista maailmalle ponnistanut Kasimir Kaskisuo kerää itselleen mainetta rapakon takana.

Viime kesänä Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Kasimir Kaskisuo on aloittanut kautensa NAHL-liigassa huimalla tavalla. 20-vuotias Jokeri-kasvatti valittiinkin marraskuun parhaaksi maalivahdiksi kyseisessä liigassa.

NAHL on suurin ja vanhin juniorikiekkoliiga Yhdysvalloissa. Kaskisuo edustaa liigassa  Minnesota Wilderness -nimistä seuraa.

Jokerien juniorijoukkueissa oppinsa ammentaneen Kaskisuon tilastot olivat marraskuulta käsittämättömän timanttiset. Kaskisuo pelasi kahdeksan ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli peräti 97,5%. Samalla nuorukainen päästi vain 0,75 maalia yhtä ottelua kohden. Kahdeksasta ottelusta peräti neljä päättyi Kaskisuon nollapeliin.

Eikä veskarin kauden kokonaistilastotkaan ole yhtään hullummat. Kaskisuo johtaakin koko liigan maalivahtipörssiä aivan ylivoimaisesti. 20 ottelusta Kaskisuolla on takataskussaan 14 voittoa ja peräti seitsemän nollapeliä. Nuoren maalivahdin torjuntaprosentti on 95,9% ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,09.

– Kasimir on ollut mahtava tällä kaudella ja jokainen on huomannut sen. Kasimir on ollut luotettava ja suuri syy menestykseemme, hehkutti Wildernessin päävalmentaja Corey Millen NAHL:n verkkosivuilla.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut