Jokerit - Blues 10.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/09/2014
Jaa tämä...

Jatkuuko Bluesin hurja pelivire Jokereiden kustannuksella?

Jokerit – Blues, merkki 2, kerroin 3,45 Betsson
Jokerit – Blues ML, merkki 2, kerroin 2,50 Bet365

Betssonin kertoimet otteluun 1,86 | 4,15 | 3,45 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa kuudentena oleva Espoon Blues matkustaa Jokereiden vieraaksi Helsinkiin. Jääkiekon Liigassa pelataan tänään viidellä pelipaikkakunnalla. Blues on tällä hetkellä yhdessä Ilveksen kanssa Liigan kuumimmat joukkueet. Edellisellä kierroksella Blues voitti Pelicansin kotonaan 4-0 maalein. Viisi edellistä ottelua ovat espoolaisille tuottaneet vaatimattomasti neljä voittoa. Kolmeen edelliseen otteluun Bluesille ollaan yhteensä tehty kaksi maalia, joten Blues omaa loistavat mahdollisuudet voiton metsästämiseen myös tänään. Jokereillahan on ollut suuria ongelmia maalinteon kanssa, vaikka edellisellä kierroksella helsinkiläiset pelasivat tapahtumarikkaan kamppailun Ässiä vastaan. Tuo ottelu päättyi Ässien voittoon jatkoilla 5-4 maalein, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Jokereilla on paljon tekemistä hyökkäyssuuntaan pelatessa. Kahteen edelliseen kotiotteluun Jokerit on yhteensä viimeistellyt säälittävät kaksi maalia.

Bluesin ensimmäinen erä Pelicansia vastaan oli todella omituisen näköistä, sillä kumpikaan joukkue ei edes yrittänyt saada aikaan mitään järkevää. Jyrki Aho oli ennen tuota ottelua kertonut, että muutoksia olisi tulossa ketjuihin, mutta vasta oikeastaan toisessa erässä espoolaiset alkoivat pelaamaan omalla tasollaan. Ensimmäisessä erässä Pelicans oli jopa hallitseva osapuoli, mutta Jani Nieminen on ollut viime aikoina Bluesin maalilla huikea eikä lahtelaisetkaan pystyneet tuota asiaa muuttamaan. Toisaalta Bluesin kohdalla suuria muutoksia on kokonaisuutta ajatellen turhaa lähteä tekemään, koska voittoja tulee erittäin kovalla prosentilla. Kolmeen edelliseen otteluun espoolaiset ovat viimeistelleet vaatimattomasti kaksitoista maalia, joten se kertoo vierasjoukkueen potentiaalista paljon. Blues on ollut varsinkin kotonaan huikeassa pelivireessä, mutta toisaalta viisi edellistä vierasotteluakin ovat espoolaisille tuottaneet kolme voittoa.

Neljä maalia Ässien verkkoon Porissa on joukkueelta kuin joukkueelta erinomainen suoritus, mutta Tomek Valtonen tuskin on kovinkaan iloinen siitä, että kahteen edelliseen otteluun kotijoukkueelle ollaan varsinaisella peliajalla viimeistelty yhdeksän maalia. Edellisessä kotiottelussahan Jokereiden puolustus muistutti pujottelukeppejä, kun SaiPa viimeisteli helsinkiläisten verkkoon viisi maalia. Jokereiden kannalta erittäin huono asia on tietenkin se, että kotijoukkueella loukkaantumisia riittää. Bluesin sairaslista on ollut viime aikoina käytännössä tyhjä, kun taas Jokereilla on ollut merkittäviä poissaolijoita Teemu Erosen sekä Jeremy Dehnerin johdolla. Jokereiden kokoonpano onkin syytä tarkistaa ennen pelipäätöksen tekemistä. Kahden edellisen ottelun perusteella Jokerit ei ole jättänyt itsestään lainkaan sellaista kuvaa, että vierasvoitto olisi tässä kamppailussa poissuljettu vaihtoehto. Blues on pelannut tuloksellisesti erittäin tasaisesti, vaikka Pelicansia vastaan ensimmäinen erä olikin espoolaisten osalta karmeaa katsottavaa. Blues nousee tällä kerroinasettelulla järkeväksi pelikohteeksi.

Veikkaussivut | Tuomas