Jokerit hankki NHL-taustaisen veskarin! | KHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Jokerit vahvisti maalivahtiosastoaan NHL-taustaisella ruotsalaisveskarilla.

Helsingin Jokerit tiedotti tiistaina solmineensa yksivuotisen sopimuksen Henrik Karlssonin kanssa. Ruotsalaisveskari siirtyy narripaitaan KHL-joukkue Avangard Omskista.

30-vuotias Karlsson aloitti viime kautensa Ruotsin pääsarjasta Skellefteån riveistä, mutta Omsk hankki hänet vahvuuteensa 19 runkosarjaottelun jälkeen. Näissä SHL-otteluissa miehen torjuntaprosentti oli 91,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,17.

Karlssonilla on kokemusta myös NHL-jäiltä, sillä ruotsalaisvahti kiekkoili Calgary Flamesin väreissä yhteensä 26 runkosarjaottelua vuosina 2010-12. 

– Karlsson on isokokoinen (198-senttinen) ja peittävä maalivahti, joka on osoittanut pystyvänsä pelaamaan niin NHL:ssä, KHL:ssä kuin maajoukkueessa korkealla tasolla. Olemme todella iloisia, että hän pelaa ensi kaudella Jokereissa, Jokerien GM Jari Kurri kommentoi seuran tiedotteessa.

Karlssonin hankinnan myötä Jokerien vahvuudesta löytyy nyt jo neljä sopimuksen alla olevaa maalivahtia. Riku Helenius allekirjoitti oman sopimuksensa huhtikuussa. Kaksi muuta listoilla olevaa veskaria ovat 24-vuotias Jani Kautto sekä 17-vuotias Joona Vuotilainen.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut