Jokerit kaappasi kaksi kovaa ruotsalaisvahvistusta! | KHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 04/01/2014
Jaa tämä...

Helsingin Jokerit on vahvistanut hyökkäysosastoaan kahdella kovan luokan ruotsalaispelaajalla.

Ensi kaudeksi KHL-kentille suuntaava Jokerit ilmoitti tiistaina tehneensä kaksi suurta pelaajahankintaa. Helsinkiläisjoukkue kertoi solmineensa kaksivuotiset sopimukset sekä Linus Omarkin että Johan Harjun kanssa.

27-vuotias Omark siirtyi tällä kaudella takaisin Euro-jäille, sillä NHL-ura ei saanut tarvittavaa nostetta seuranvaihdoksesta huolimatta. Taiturihyökkääjä ehti pelata NHL:ssä yhteensä 79 ottelua tehoin 8+24=32.

Euroopan pelikentillä Omark on kuitenkin ollut tähtitason hyökkääjä joukkueessa kuin joukkueessa. Miehen yhden kauden piste-ennätys on Ruotsin SHL:ssä 55 pistettä ja Sveitsin pääsarjassa peräti 69 pistettä. KHL:ssä Omark on ehtinyt pelaamaan yhden kauden Dinamo Moskovan riveissä. Tuolloin ruotsalaishyökkääjä naputti 56 ottelussa tehot 20+16=36.

– Omark on äärimmäisen taitava pelaaja, joka on vaarallinen niin täysin kentällisin pelattaessa kuin ylivoimalla. Hän tuo hyökkäyspään kärkiosaamista joukkueeseen. Olemme todella iloisia, että saimme tämän kaliiberin pelaajan Jokereihin, kommentoi Jokeri-GM Jari Kurri.

Harju taas on Omarkin vanha ketjukaveri Luleån vuosilta. Kaksi viimeistä kautta Harju on edustanut SHL-joukkue Brynäsiä ja molemmilla sesongeilla mies on merkannut tililleen 28 tehopistettä.

Myös Harju on ehtinyt käydä testaamassa NHL-jäitä, sillä 27-vuotias ruotsalaishyökkääjä on saanut vyölleen 10 NHL-ottelua. Samalla kaudella Harju pelasi AHL:ssä 63 ottelua tehoin 23+30=53.

– Harju on isokokoinen (190cm/96kg) hyökkääjä, joka käyttää fysiikkaansa hyvin hyödykseen. Hänellä on erinomainen laukaus ja röyhkeyttä mennä maalinedustalle, puheli Kurri.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut