Jokerit - KalPa 21.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Tekeekö alistunut kuopiolaisryhmä turhan reissun Helsinkiin?

Jokerit – KalPa, merkki 1, kerroin 1,67 Sportingbet

Sportingbetin kertoimet otteluun 1,67 | 4,20 | 4,20 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon Liigan ottelutarjontaa, Helsingissä yhteen iskevät Jokerit sekä Kuopiosta vieraaksi saapuva KalPa. Sarjataulukossa Jokerit on tällä hetkellä kuudentena, kun taas KalPa löytyy sijalta kolmetoista. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa Jokereiden eduksi on hieman reilut kaksikymmentä pistettä. Jokerit lähtee tähän otteluun kotonaan jopa suurena ennakkosuosikkina, sillä KalPalla ei ole käytännössä loppukauden osalta panosta jäljellä. KalPa valitsi Tammikuun tasaukseen vastustajaksi Pelicansin ja kaiken kaikkiaan KalPa sukelsi viikonloppuna niin täydellisesti, että pudotuspelihaaveet ovat vierasjoukkueen kohdalta menneen talven lumia. KalPa pelaa loppukaudella enään ainoastaan uskottavuudestaan, joten vierasjoukkueen motivaatio tuskin on lainkaan parhaalla mahdollisella tasolla. KalPa lukeutuu Liigan surkeimpien vierasjoukkueiden listaan, sillä varsinaisella peliajalla kuopiolaiset ovat saalistaneet vieraissa voiton viisi kertaa. Se kertoo paljon KalPan ongelmista isossa kuvassa ajateltuna.

Jokereiden peliesitykset vaihtelevat nykyään otteluiden sisälläkin melko paljon ja kaiken kaikkiaan helsinkiläiset joutuivat Kärppien murskaamaksi viikonloppuna 5-2 maalein päättyneessä ottelussa. Jokerit tulee näin ollen olemaan tänään varmasti erittäin näyttöhaluinen ryhmä. Edelliset viisi kotiottelua ovat Jokereille tuottaneet kolme voittoa sekä tappion varsinaisella peliajalla ainoastaan yhden kerran, joten siinä mielessä Tomek Valtonen on tehnyt paljon oikeita asioita kotijoukkueen päävalmentajana. Jokerithan sai Oulussa otteluun erittäin hyvän aloituksen, mutta Kärppien ylivoima oli erittäin tehokasta. Ben Maxwellin on turhaa todennäköisesti odotella ensi jouluna korttia helsinkiläisryhmän pelaajistolta, sillä hän viimeisteli maaleja Punakeltaisten verkkoon reilulla kädellä. Kaiken kaikkiaan Kärpät viimeisteli viidestä maalistaan peräti neljä erikoistilanteista, joten siinä mielessä tuossa asiassa helsinkiläisillä riittää petrattavaa.

KalPa on kärsinyt käytännössä läpi kauden valtavista kokoonpano-ongelmista ja myös tästä ottelusta sivussa KalPalta on useampi erittäin tärkeä pelaaja. Vierasjoukkueen materiaali ei yksinkertaisesti kestä suuria loukkaantumissumia kierroksesta toiseen. Loukkaantumiset eivät periaatteessa käy lopullisena syynä surkeaan menestykseen, mutta KalPan kohdalla voidaan tehdä siinäkin asiassa poikkeus. KalPalla on ollut valtavasti epäonnea matkassa, mutta faktoja ei kuitenkaan voida lähteä kiertelemään. Faktoilla tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, että Jokerit lähtee etukäteen ajateltuna tähän otteluun kierroksen yhtenä todennäköisimmistä voittajista. KalPa on kylläkin voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista, mutta isommassa kuvassa ajateltuna vierasjoukkueen motivaatiokin alkaa olla koetuksella. Loppuun on syytä todeta, että Jokerit on juuri viime hetken tietojen mukaan tehnyt sopimuksen Broc Littlen kanssa. Hänen pelaamisestaan tässä ottelussa ei ole vihjeen tekohetkellä tarkkaa tietoa. Asia on syytä tarkistaa ennen pelipäätöksen tekemistä.

Veikkaussivut | Tuomas