Jokerit - Kärpät 17.1.2014 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/02/2018
Jaa tämä...

Nappaako Kärpät täydet pisteet Helsingistä?

Jokerit – Kärpät, merkki 2, kerroin 2,25 Betsson
Jokerit – Kärpät ML, merkki 2, kerroin 1,78 Bet365

Betssonin kertoimet otteluun 2,65 | 3,95 | 2,25 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa kärjessä oleva Oulun Kärpät palasi edellisellä kierroksella takaisin voittojen pariin murskaamalla Turun Palloseuran. Tänään Kärpät matkustaa jääkiekon Liigan kierroksen huippuottelussa Helsinkiin Jokereiden vieraaksi. Jokerit löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä seitsemänneltä sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on hieman yli kaksikymmentä pistettä oululaisten eduksi. Kärpät lähtee tähän otteluun vieraissakin ennakkosuosikkina. Kärpät on hallinnut Liigaa tällä kaudella käytännössä miten on halunnut. Vierasjoukkueen suurin tehtävä on ollut pystyä säilyttämään sama tekemisen taso kierroksesta toiseen. Ei ole välttämättä helppoa voittaa otteluita kierroksesta toiseen, sillä tekemisen taso on ollut vaarana tippua. Kärpät on käytännössä materiaaliltaan Liigan laadukkain joukkue ja TPS:ää vastaan myös oululaisten maalivahtipeli onnistui hyvin. Muutamassa edellisessä ottelussa Kärppien heikko maalivahtityöskentely on vaikuttanut koko joukkueen tekemiseen, mutta TPS:ää vastaan tuostakaan osa-alueesta ei ollut valitettavaa.

Jokereille viime ajat ovat olleet todella vaikeita. Edellisellä kierroksella Jokerit hävisi Raumaalla Lukon vieraana 3-1 maalein. Neljä edellistä ottelua ovat kotijoukkueelle tuottaneet ainoastaan yhden voiton. Tomi Lämsän lähdön jälkeen Jokerit kylläkin nappasi heti muutaman voiton peräkkäin, mutta sen jälkeen kotijoukkue on ollut enemmän tai vähemmän tuuliajolla. Tässä vaiheessa Tomek Valtosen valmentajantaitoja on turhaa lähteä kritisoimaan, mutta Helsingissä tuskin päänsilittelyjä on tiedossa, jos tulokset ovat vielä kauankin yhtä surkeita. Jokereillahan on ollut viime aikoina runsaasti ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta niiden taakse ei voi mennä jokaisella kerralla. Jokerit on ollut kylläkin epäonninen, sillä sivussa on ollut useita erittäin tärkeitä pelaajia, mutta Helsingissä ei sitä kauan katsota, jos tulokset jatkuvat edelleen näin heikkoina. Jokereiden on ollut käytännössä mahdotonta pelata kahta hyvää ottelua peräkkäin. Viisi edellistä kotiottelua ovat varsinaisella peliajalla helsinkiläisille tuottaneet ainoastaan kaksi voittoa – esimerkiksi SaiPa murskasi Helsingissä Jokerit 1-5 numeroin. Tuossakin ottelussa Jokereiden puolustus oli enemmän tai vähemmän täysin pihalla tehden paljon virheitä.

Jokereiden sekä Kärppien kohtaamiset ovat aina kaiken kaikkiaan hienoja tapahtumia ja sellaista on syytä odotella myös tästä kamppailusta. Jokerit on ollut toisaalta todella pahasti Kärppiä jäljessä joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa. Joukkueiden viisi edellistä kohtaamista ovat menneet jokaisella kerralla Kärppien eduksi. Jokereiden kotietu tekee lähtökohdat käytännössä lähes ympäripyöreiksi, mutta missään vaiheessa helsinkiläiset eivät ole pystyneet pelaamaan useampaa ottelua putkeen hyvällä tasolla. Kärpäthän on ollut Helsingissä Jokereille inhottava vierailija, sillä kaksi edellistä pääkaupunkiseudun vierailua ovat oululaisille tuottaneet yhtä monta voittoa. Kärpät on tilastojen valossa Liigan paras vierasjoukkue yhdessä Tapparan kanssa, joten siinä mielessä vierasvoitosta on syytä lähteä tälläkin kerralla liikenteeseen.

Veikkaussivut | Tuomas