Jokerit - Kärpät 2.12.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/01/2013
Jaa tämä...

Kärpät matkustaa Liigan ainoassa ottelussa Helsinkiin.

Jokerit – Kärpät, merkki 2, kerroin
Jokerit – Kärpät ML, merkki 2, kerroin

Betssonin kertoimet otteluun 2,60 | 4,00 | 2,30

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään yksi ottelu, Jokerit saa äärimmäisen mielenkiintoisessa kamppailussa vieraakseen Kärpät. Sarjataulukossa Jokerit on tällä hetkellä viidentenä, kun taas Kärpät johtaa Liigaa ennen toisena olevaa Tapparaa. Lähtökohtaisesti tässä ottelussa kohtaavat kaksi mestarisuosikkia. Lähtökohdat eivät vain lupaile tästä ottelusta Jokereiden kannalta hyvää lopputulosta, sillä Jokerit on kolmesta edellisestä ottelustaan saalistanut vain yhden voiton ja tänäänhän Jokerit joutuu pahimpaan mahdolliseen testiin. Kärppien seitsemäntoista ottelun voittoputki päättyi reilu viikko sitten Ilvestä vastaan, mutta sen jälkeen oululaisryhmä on napannut voitot toistensa perään. Viime kierroksella Kärpät voitti KalPan 4-3 maalein.

Jokerit voitti viimeksi Ässät Porissa 1-2 numeroin, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että taktillisella puolella Tomi Lämsä oli paikallistaistossa perjantaina HIFK:n Raimo Summasta jäljessä satanolla. On jopa keskusteltu siitä, että Jokerit ei olisi enään lainkaan Tomi Lämsän komennossa, vaan tilanne olisi pukukopissa huomattavasti synkempi. Tomi Lämsä myönsi haastattelussa suoraan, että esimerkiksi niin Kuopiossa kuin viime paikallistaistossa iso osa ottelusta oli pelkästään tyhmien jäähyjen ottamista. Ennen Porissa pelattua otteluahan Jokereille tehtiin kahteen otteluun peräti kahdeksan maalia, mutta toisaalta osasyy on joka tapauksessa varmasti siinä, että Jokereilla on ollut viime aikoina valtavasti ongelmia loukkaantumisten kanssa. Tästäkin ottelusta Jokereilta sivussa ovat useat merkittävät pelaajat, kun taas Kärppien tilanne on tämän tiedon mukaan huomattavasti parempi.

Kärpät on ollut oikeastaan jo pitkän aikaa juuri Jokereille erittäin vaikea vastustaja. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Kärppien voittoon Oulussa 8-4 numeroin. Joukkueiden viidestä viime kohtaamisesta peräti neljässä voitto on päätynyt Kärppien nimiin. Kärpät lähtee myös Helsinkiin tälläkin kerralla suosikkina, sillä Jokerit ei ole vakuuttanut viime kierrosten aikana millään tavalla. Jokereiden kone on alkanut maajoukkuetauon jälkeen yskimään yhä enemmän ja enemmän. Vieraissa Kärpät on pystynyt pitämään joukkueen kuin joukkueen erittäin pienissä maalimäärissä ja se saattakin hyvin tarkoittaa sitä, että niukka vierasvoitto tulee myös tällä kerralla Helsingissä tapahtumaan. Kärpät nostetaan vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas