Jokerit murskasi TPS:n ysäriklassikossa - Nagy ja Teräväinen tehokkaina! | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Helsingin Jokerit pelasi viimeisen ottelunsa Turussa ennen lähtöään KHL-kentille ja ysäriklassikoksi nimetty ottelu oli täysin vieraiden heiniä. JYP ja SaiPa taas nollasivat kotikentillään vastustajansa.

Turkuun marssineet 1200 Jokeri-kannattajaa saivat lauantai-iltana juhlimisen aihetta oikein täysin siemauksin. TPS sai kotikentällään nimittäin todellista tukkapöllyä, kun Jokerit vei pisteet mukanaan peräti lukemin 1-7.

Narripaitojen tuore ulkomaalaisvahvistus Broc Little osui heti debyyttiottelussaan, kun hyökkääjä iski pelin 1-0:aan ajassa 6:34. Hetken kuluttua Ben Walter kasvatti Jokerien johdon kahteen ja ennen erän puoltaväliä tilanne oli vieraille jo 3-0. Asialla oli tällä kertaa Ladislav Nagy.

Toisessa erässä Jokerit läväytti tiskiin uudet kolme osumaa, ja peli oli sitä myöten selvää kauraa. Nagy viimeisteli kahden lisäosumansa kautta puhteen hattutempun ja 6-0-maalista vastasi Niko Peltola.

TPS:n ilta synkkeni päätöserän alussa entisestään, kun Little viimeisteli jo illan toisen osumansa. Kotijoukkue onnistui lopulta rikkomaan Leland Irvingin nollapelin aivan päätöserän loppuhetkillä, kun Brian Willsie osui tolppien väliin.

Päätöserässä nähtiin myös yksi tappelu, kun TPS:n Markus Palmroth ja Jokerien Antti Tyrväinen päättivät pudottaa hanskat. Kaksikko yritti selvitellä välejään jo toisessa erässä, mutta tuolloin tuomarit ehtivät väliin.

Jokerien parhaat pistemiehet olivat tehot 3+1 kerännyt Nagy, kaksi täysosumaa viimeistellyt Little ja hulppeat kolme syöttöpistettä kerännyt Teuvo Teräväinen. Teräväisen viimeisen kuuden ottelun pistesalo on nyt mallia 2+12!

Jyväskylässä yksi ainut maali riitti ottelun voittoon, kun JYP iski yhteen KalPan kanssa. Kamppailun ainokaisesta vastasi JYP-hyökkääjä Markus Nenonen. Tuomas Tarkille irtosi nollapeli 28 torjunnalla. Pekka Tuokkola torjui KalPan maalilla 27 kertaa.

Myös Lappeenrannassa nähtiin tyly nollaus, kun SaiPa piti HPK:n poissa tulostaululta. Kotijoukkue taas heilutti verkkoa kolmeen otteeseen. SaiPan maaleista vastasivat Ryan Glenn, Janne Tavi sekä Tomi Leivo. Kaksi viimeistä maalia viimeisteltiin tyhjään HPK-rysään.

SaiPan Jussi Markkanen venyi maalillaan 31 torjuntaan. Voitto oli SaiPalle jo viides perättäinen.

Myös Ässät piti pisteet kotikentällään, kun Ilves saapui kyläilylle Poriin. Patapaidat johtivat ottelua kahden erän jälkeen lukemin 2-1 Henri Heinon kahdella osumalla.

Päätöserässä ei nähty Ilveksen loppukiriä vaan kaksi uutta Ässä-osumaa. Maalintekijöinä kunnostautuivat Sami Lähteenmäki ja Mika Niemi. Porilaisjoukkue veikin ottelun nimiinsä lukemin 4-1.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut