Jokerit - Pelicans 23.11.2013 | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/03/2018
Jaa tämä...

Tekeekö Pelicans turhan reissun Helsinkiin?

Jokerit – Pelicans, merkki 1, kerroin

Betssonin kertoimet otteluun 1,75 | 4,25 | 3,75

 

 

Jääkiekon Liigassa pelataan tänään useita mielenkiintoisia otteluita, Helsingissä yhteen iskevät Jokerit sekä vieraaksi saapuva Lahden Pelicans. Sarjataulukossa tällä hetkellä Jokerit on kuudennella sijalla, kun taas Pelicans on kahta sijaa korkeammalla. Molemmat joukkueet pelasivat edellisen ottelunsa eilen, Jokerit hävisi jatkojen päätteeksi Lukolle 2-1 maalein, lahtelaiset puolestaan nappasivat täydet pisteet SaiPan kustannuksella. Pelicans voitti eilen SaiPan 3-2 maalein. Jokerit on kärsinyt maajoukkuetauon jälkeen loukkaantumisista, mutta silti kotijoukkueen valmennus voi olla tyytyväinen viime aikojen peliesityksiin. Jokerit on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, mutta vielä hetki sitten kotijoukkue oli erittäin pitkässä voittoputkessa.

Pelicansilla on vieraissa ollut vaikeaa, sillä viisi edellistä vierasottelua sisältävät lahtelaisten kohdalla vain muutaman voiton! Pelicans voitti ennen maajoukkuetaukoa Jyväskylässä hyvin pitkälti sen takia, että kotijoukkue ei saanut kiekkoa maaliin mistään paikoista. Toisaalta vain voitot lasketaan ja sehän tässä tapauksessa sopi vierasjoukkueelle enemmän kuin hyvin. Pelicansin maalilla oleva Jere Myllyniemi on joka tapauksessa hyvin ailahtelevainen maalivahti, sillä parhaimmillaan EX-SaiPa -maalivahti on Liigan kolmen parhaan torjujan joukossa, mutta esimerkiksi myös eilenkin lahtelaisten aloittava maalivahti seikkaili liian monta kertaa vaarallisen näköisesti oman maalinsa takana. Vili Sopanen sekä Tuomas Santavuori ovat tänään sivussa lahtelaisten kokoonpanosta. Jokereiden poissaolijoiden määrä on lahtelaisia pahempi, mutta kuinka Pelicans pystyy korvaamaan tenkin Vili Sopasen poissaolon?

Jokerit on Liigan vakuuttavimpia kotijoukkueita yhdessä SaiPan sekä Kärppien kanssa, sillä edelliseen viiteen kotiotteluun Jokereilla on alla neljä voittoa! Jokereita vastaan maalinteko Helsingissä on äärimmäisen vaikeaa, sillä Helsingin reissut ovat tähän mennessä melkeinpä vastustajalle kuin vastustajalle tuottaneet vain yhtä tai kahta maalia ottelua kohden. Sillä tavalla voittaminen on tässä lajissa melko vaikeaa. Jokerit on pelannut yhteensä kaksitoista kotiottelua ja niistä kahdeksan on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Lähtökohtaisesti rasitusetua ei kummallekaan joukkueelle voi antaa, mutta kotiedun sekä paremman materiaalin turvin Jokerit napataan vetokupongille mukaan. Etenkin Vili Sopasen poissaolo on vierasjoukkueelle merkittävä takaisku.

Veikkaussivut | Tuomas