Kaksi KHL-joukkuetta Spengler Cupiin - Jokerit myös mukana!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Ben
  • 06/06/2015
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 6.6.2015

KHL-ympyröissä ensimmäisen kerran viime kaudella esiintynyt Helsingin Jokerit aikoo osallistua tulevaan Spengler Cupiin.

Helsinkiläisjoukkueen osanotto Sveitsissä pelattavaan Spengler Cupiin sai sinetin perjantaina. Turnaus pelataan juuri Uudenvuodenaaton alla.

Jokerit on ainoa suomalaisjoukkue järjestyksessään 89. Spengler Cupissa, joka pelataan Davosissa. Kaikkiaan Jokerit on esiintynyt Spengler Cupissa aiemmin kahdeksan kertaa.

Jokereille jäi edellisestä Spenger Cupista varsin huono maku, sillä helsinkiläisseura ei yltänyt välieriin hävittyään ratkaisukamppailussa Kanadalle maalein 2-5. Spengler Cupin historiassa aikaisemmin ei ole nähty suomalaisseuroja edenneenä finaaliin saakka.

Muut joukkueet ovat Kanadan maajoukkue, DEL-sarjan Adler Manheim, KHL-seura Avtomobilist sekä isäntämaan suurseurat HC Lugano ja HC Davos.

Otteluohjelma ei ole vielä selvinnyt, mutta pelipäivät kylläkin. Turnaus alkaa jälleen 26. joulukuuta  ja loppuottelu pelataan uudenvuodenaattona 2015.

Viime vuonna sveitsiläinen Geneve-Servette juhli Spengler cupin ykköstilaa. Geneve kaatoi finaalissa Salavat Julajev-Ufan. Tuolloinkin venäläisseuraa edustivat Teemu Hartikainen ja Antti Pihlström.

Lähde: Swisshockeynews

Lue myös:
Vihje Mestarien liigan loppuotteluun
Parhaat diilit Mestarien liigan loppuotteluun

VEIKKAUSHUONE-veikkaussivut-728x90-hockey