Läntisessä konferenssissa Jokerit selvään voittoon!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 20/03/2018
Jaa tämä...

Helsinkiläisseura palasi takaisin voittojen pariin ja Läntisen konferenssin kärkeen.

Jääkiekon KHL:ssä pelattiin tänään seitsemän ottelun mittainen kierros. Helsingissä kohtasivat Jokerit ja Slovakiasta vieraaksi saapunut Slovan Bratislava. Helsinkiläisseura sai jo ensimmäisessä erässä kahden maalin etulyöntiaseman, eikä slovakialaisseura toipunut siitä, vaan loppulukemat kirjattiin maalein 4-1.

Jokereiden maaleista vastasivat Ville Lajunen, Mathis Olimb, Niko Kapanen ja Jesper B. Jensen.

Jokereiden tehokkain oli jälleen kolme syöttöpistettä kerännyt Brandon Kozun, jonka pistesaldo 11 ottelusta on jo peräti kuusi tehtyä maalia ja 11 syöttöpistettä.

Toisessa erässä Jokerit koki menetyksen, kun Philip Larsenin pää kolahti vaarattoman näköisessä tilanteessa Slovan Bratislavan pelaajaa vasten, ja Jokereiden avainpuolustaja talutettiin pukukopin suojiin.

Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlundin mukaan Larsenin jättäminen sivuun oli varotoimenpide, ja miehen pitäisi olla pelikuntoinen hyvinkin nopeasti.

Larssenin loukkaantuminen ei vaikuttanut selkeästi Jokereiden puolustamiseen, vaikka Slovan Bratislava pystyi saamaan toisessa ja kolmannessa erässä muutamia vaarallisia maalintekotilanteita.

– Emme ehkä kääntäneet toisessa erässä peliä niin nopeasti ja kaveri ehti antamaan paineen meidän päätyymme. Mutta hyvä korjausliike tehtiin viimeisen erään. Se oli meidän erä, jokeripuolustaja Topi Jaakola summasi ottelun käännekohtia.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan siisti, sillä kamppailussa nähtiin vain neljä jäähyä, mutta ne muodostuivat lopulta Slovan Bratislavan kannalta ratkaiseviksi.

Seuraavaksi Jokereiden tehtävä tulee vaikeutumaan huomattavasti, sillä KHL:n ainoan suomalaisjoukkueen tie vie Pietariin ja Moskovaan sarjan kärkikamppailuihin.

Vierasmatkalle lähtee mukaan myös Ossi Väänänen, jota Westerlund odottaa kokoonpanoon sunnuntain otteluun TsSKA Moskovaa vastaan.

Samat joukkueet tulevat vastavierailulle Helsinkiin heti lokakuun alkupuolella.

– Tämä on meille hyvä mittari, kuin pudotuspelisarja, Westerlund mietti.

SKA Pietarille huippuottelun voitto

Keskiviikko oli KHL:ssä poikkeuksellisen mielenkiintoinen, sillä TsSKA Moskova ja SKA Pietari iskivät yhteen ensimmäisen kerran moskovalaisten kotijäällä. Alkukauden kriisijoukkue SKA Pietari viimeisteli kahdessa erässä kaksi osumaa napaten lopulta erittäin arvokkaan vierasvoiton maalein 1-2.

TsSKA Moskovan ja SKA Pietarin välinen ottelu oli hyvin kuuma, mutta se oli odotettavissa. Vierasjoukkue hankki jäähyminuutteja 40 minuutin edestä. Moskovalaiset istuivat kaksiminuuttisia seitsemän kappaletta.

SKA Pietari on ollut viime päivinä runsaasti esillä surkeiden peliesitysten ansiosta. Päävalmentajana toimiva Andrei Nazarov on ehtinyt ottamaan yhteen seuran lääkärin kanssa, ja antamaan lisäksi hyvin kyseenalaisia lausuntoja muun muuassa pietarilaisten Mikko Koskista kohtaan.

Jääkiekon SM-liigassa pelataan torstaina neljän ottelun mittainen kierros. Yksi mielenkiintoisimmista kamppailuista käydään Kouvolassa, jossa yhteen iskevät KooKoo ja Tappara.

Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa SM-liigaan loistavat kertoimet niin ennen otteluita kuin myös livevedon puolella.

Lue myös:
Superjunnut heti vauhdissa NHL-harjoitusotteluissa!
VIDEO: Tässäkö NHL:n komein maski?