IL: Jokinen sivalsi Jormakan telonutta venäläispeluria: "NHL:ssä jätkä olisi lähtenyt" | Leijonat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/12/2014
Jaa tämä...

Olli Jokinen antoi venäläishyökkääjä Vadim Shipatsheville suoraa palautetta.

Leijonien kapteenina toimiva Olli Jokinen oli täysin tyrmistynyt siitä, ettei Pekka Jormakkaa kaltoin kohdellut Vadim Shipatshev saanut törkeästä taklauksestaan rangaistusta. Venäläishyökkääjä niittasi Jormakkaa keskialueella päähän ja Tappara-peluri menetti tilanteessa tajuntansa noin neljäksi minuutiksi.

– Jos NHL:ssä ei olisi tuosta tilanteesta saanut suihkukomennusta, jätkä olisi lähtenyt muulla tapaa pihalle. NHL:ssä ei katsota sormien läpi tuollaisia kaulan alueelle tulleita taklauksia. Kansainvälisissä peleissä ei voi tehdä mitään, kun oma jätkä saa viisi minuuttia ja lähtee suihkuun, jos tekee vastustajalle jotain, Jokinen kertoi Iltalehdelle.

Leijona-päällikkö ei ollut uskoa korviaan kuullessaan ottelussa viheltäneiden ruotsalaistuomareiden kommentteja pelin tiimellyksessä.

– Meidän mielestä taklaus osui kiekottomaan pelaajaan. Tuomarit sanoivat, että heillä on kahdeksan silmää, ja että taklaus puhdas. Yleensä kansainvälisissä peleissä, jos kaveri loukkaantuu ja lähtee ulos, niin automaattisesti taklauksen tehnyt pelaaja lentää ulos.

Myös Leijona-puolustuksen isäntänä häärivä Jere Karalahti antoi ottelun jälkeen kommentteja venäläisten suuntaan. Kovista otteistaan tunnettu suomalaispakki piti kuitenkin pelin aikana päänsä kylmänä, vaikka kostotoimetkin ehtivät käydä mielessä.

– Ne ovat niitä hetkiä, kun olisi mahdollisuudet vaikka mihin. Pelaaja ei kuitenkaan voi ottaa ohjia omiin käsiin. Kyllähän tietenkin on monenlaisia mielipiteitä asioista, Karalahti kommentoi Ylelle.

– Meillä on iso teema olla kurinalainen joukkue ja parantaa myös siinä. En halua sen enempää tuohon asiaan palata, konkaripakki jatkoi.

Tsekkaa itse taklaus sekä venäläisten puolustuskommentit täältä!

Katso myös Veikkaussivujen jääkiekon MM 2014 -kisasivusto!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut