Jokipojat - SaPKo 5.2.2014 | Mestis

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/05/2014
Jaa tämä...

Nappaako Jokipojat kahdeksannen peräkkäisen kotivoittonsa?

Jokipojat – SaPKo, merkki 1, kerroin 1,55 Unibet
Jokipojat – SaPKo (+1), merkki 1, kerroin 2,00 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 1,55 | 4,60 | 4,45 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sarjataulukossa viidentenä oleva Joensuun Jokipojat lähtee metsästämään tänään jo kahdeksatta peräkkäistä kotivoittoa. Vastustajaksi Joensuuhun saapuu jälleen kerran Savonlinnassa majaansa pitävä SaPKo. Vierasjoukkue löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä sijalta yksitoista. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on hieman yli parikymmentä pistettä kotijoukkueen eduksi. Jääkiekon Mestis tarjoaa tuttuun tapaan viiden ottelun mittaisen kierroksen ja lähtökohtaisesti selkein kohtaaminen käydään juuri Joensuussa. Jokipojat sekä SaPKo ovat jo viime aikoina pelanneet kahdesti vastakkain. SaPKollahan pistetarve on valtava, sillä vierasjoukkue taistelee sarjataulukon alimpaa viivaa vastaan, mutta eipähän lähtökohdat Pässinutuille ole tätäkään ottelua ajatellen helpot. Viisi edellistä ottelua ovat varsinaisella peliajalla vierasjoukkueelle tuottaneet vain yhden voiton. Viime kierroksella vieläpä SaPKo koki raskaan tappion LeKille 1-2 numeroin. 

Jokipojat joutui taipumaan edellisellä kierroksella TuTolle 2-1 maalein, mutta muuten kotijoukkueen pelivire on ollut enemmän kuin hienossa kunnossa! Viisi edellistä ottelua ovat Jokipojille tuottaneet kolme voittoa, mutta tärkeintä vihjettä laadittaessa on se, että Joensuussa Jokipojat on ollut täysin mahdoton pysäytettävä. Suomeksi sanottuna Jokipojat on edellisen kerran hävinnyt kotonaan Sportille joulukuun puolen välin jälkeen. Kyseisen taistelun jälkeen joensuulaiset ovat kotonaan kulkeneet voitosta voittoon. Jokipoikien kotietu on tällä hetkellä Mestiksen merkittävimpiä ja ehdottomastihan Savonlinnalaisryhmä sytyttää juuri Joensuussa – näyttöhalut ovat varmasti Jokipojilla kunnossa. Kolmeen edelliseen kotiotteluun Jokipojille ollaan tehty kolme maalia, joten maalaisjärjellä ajateltuna vierasjoukkue ei tule välttämättä tänäänkään saamaan montaa laadukasta maalintekopaikkaa.

SaPKo on ollut tällä kaudella vieraissa umpisurkea, sillä kolme voitettua ottelua varsinaisella peliajalla on kaiken kaikiaan todella heikko suoritus. SaPKo on kaiken kaikkiaan vieraista saalistanut ainoastaan neljätoista pistettä. Peräti viisitoista suoraa tappiota varsinaisella peliajalla on sellainen suoritus, että ei ole ihmekään, kun vierasjoukkueen sijoitus sarjataulukossa on mitä sattuu. SaPKon tilannetta ei myöskään se auta, että vierasjoukkueen kokoonpano jonkin verran elää. SaPKo lainasi muutaman pelaajan Keuruun Pallosta vahvistamaan vierasjoukkueen kokoonpanoa. Taneli Maasalo sekä Juuso Mörsky ovat tällä hetkellä siispä savonlinnalaisten vahvuudessa. Lähtökohdat viittaavat vain ja ainoastaan siihen, että Jokipojat tulee täyden pistepotin nappaamaan. Joukkueiden seitsemästä edellisestä kohtaamisesta voitto on mennyt vain kahdesti savonlinnalaisten eduksi, joten joukkueena Jokipojat on ollut vierasjoukkueelle äärimmäisen hankala.

Veikkaussivut | Tuomas