Suomalaismaalivahdin karu arki Kazakstanissa - Maaleja tarkistetaan kännyköistä! | Jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 17/04/2018
Jaa tämä...

Joni Puurula avaa jääkiekkoilijan arkea Kazakstanissa blogissaan.

Suomalainen jääkiekkomaalivahti Joni Puurula siirtyi tämän vuoden alussa Ruotsin Allsvenskanin Asplövenin joukkueesta Kazakstanin kiekkoliigaan HC Arlan joukkueeseen. Puurula on nyt aloittanut kirjoittamaan blogia elämästään Kazakstanissa.

Kuten arvata saattaa, Kazakstanissa kaikki ei toimi aivan samalla varmuudella kuin Suomessa. Puurulalle piti olla hommattuna uudet varusteet joukkueen puolesta, mutta vähemmän yllättäen asiat eivät edenneet aivan luvatulla tavalla.

– Minulle oli tilattu tänne uudet varusteet, mutta “yllättäen” ne eivät vielä olleet saapuneet Kokshetauhun. No siinä sitten mietittiin, että mitäs nyt tehdään, kun varusteet ja mailatkaan eivät ole täällä? Kohta huoltaja sanoi, että tule mukaan ja vei minut varastoon, jossa oli uudenkarheat varusteet, eivät tosin minun, vaan erään toisen maalivahdin, joka oli saanut lähtöpassit nopeasti aikaisemmin tällä kaudella. Huoltaja kysyi, että voinko harjoitella niillä nyt alkuun ja eipä siinä meikäläisellä vaihtoehtoja paljon ollut, kuin sanoa, että kyllähän minä pystyn.

Puurulan varusteasioiden selvittyä oli aika lähteä katsomaan miehelle asuntoa hallin lähettyviltä. Kazakstanin asuntokanta ei pääasiassa ole aivan viimeiseltä vuosikymmeneltä, jonka Puurulakin sai huomata.

– Vuokra-emäntä odotteli ulkona kolmekymmenen asteen pakkasessa ja menimme tarkastamaan, että minkälaiseen luolaan sitä tällä kertaa oikein pääsee. Ulkopuoli oli jo sen näköinen, että “sisuksen” pystyi näkemättä jo kuvittelemaan. Saavuimme sisälle asuntoon ja näky oli aika järkyttävä. Risaiset muovimatot, keltaiset tapetit, sänky, jossa on jousipatja ja joka olisi pitänyt uusia 40 vuotta sitten, kova kuin kivi, parveke 30 astetta alaspäin kallistuneena, kylpyamme näytti sille, niinkuin sinne olisi lahdattu äskettäin joku, niin hirveässä liassa se oli.

Lue Puurulan koko blogikirjoitus tästä!