Joonaksen päivän vihjeet 30.1

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 21/03/2018
Jaa tämä...

Vihjeitä päivälle 30.1.2014.

Real Madrid–Maccabi Tel Aviv 30.1.2014 | Euroliiga

 

Lyhyesti

– Real ja Maccabi kuuluvat Euroliigan eniten koreja tekeviin joukkueisiin

– Maccabi pelaa vauhdikasta koripalloa, jossa molemmat joukkueet saavat keskimääräistä enemmän hyökkäysvuoroja

– Maccabin puolustus ei ole Realin hyökkäyksen tasolla

Vihje: Yli 162,5 pistettä, kerroin 1,91 NordicBet, PELAA TÄSTÄ >>

 

Lähtökohdat

Koripallon Euroliigan torstain kierroksen huippuottelussa kohtaavat F-lohkon kolmonen Real Madrid ja lohkoykkönen Maccabi Tel Aviv. Real Madrid on ottelun selvä ennakkosuosikki huippumateriaalinsa ja kotietunsa turvin. Joukkueet ovat Euroliigan hyökkäysvoimaisimpia joukkueita. Molemmat ryhmät juoksevat kenttää nopeasti ja ottavat nopeita ratkaisuja muita joukkueita huomattavasti useammin. Erityisesti Maccabin peleissä tempo nousee usein todella korkeaksi.

Maccabi on pussittanut lohkon neljässä ensimmäisessä ottelussa keskimäärin 87,5 pistettä. Myös Real Madrid pelaa eurooppalaiseksi joukkueeksi nopeaa korista, ja joukkueen tavaramerkki ovat kolmeen pisteen heitot. Edellisessä kotiottelussaan Bayern Müncheniä vastaan Real upotti peräti 12 kolmosta. Myös Realin tehtyjen pisteiden keskiarvo on ollut ennen torstaita 87,5.

 

Perustelut vihjeelle

Pelivalinnan yli 162,5 pistettä suurin peruste on joukkueiden kova hyökkäystempo. Kun joukkueet käyttävät hyökkäyksiin vähemmän aikaa, hyökkäyksiä tulee keskimääräistä enemmän. Tämä heijastuu suoraan myös korimääriin.

Vihje: Yli 162,5 pistettä, kerroin 1,91 NordicBet, PELAA TÄSTÄ >> 


Huom! Anna palautetta alapuolelle Joonaksen vihjeistä. Kommentoijien kesken arvotaan tällä viikolla 20 leffalippua!

AIK–Skellefteå 30.1.2014 | SHL

 

Lyhyesti

– Sarjan jumbo isännöi sarjakärkeä

– Kotietua vähentävät AIK:n huonot yleisömäärät

– AIK on aloittanut jo valmistautumisen karsintasarjaan

Vihje otteluun: Skellefteå –1,5, kerroin 1,92 Unibet, PELAA TÄSTÄ >>

 

Lähtökohdat

Solnan AIK:n kausi on ollut pettymys Ruotsin jääkiekon pääsarjassa SHL:ssä. Joukkueen hyökkäys on ollut tehoton ja puolustus vuotanut pahemman kerran. AIK voitti tiistaina toisen peräpään joukkueen Örebron, mutta sitä ennen AIK oli voittanut edellisestä 12 ottelustaan ainoastaan yhden.

Vierasjoukkue Skellefteå AIK puolestaan voittaa suurella todennäköisyydellä runkosarjan, mutta viime aikoina joukkueen peli on yskähdellyt hieman. Harvinainen viiden ottelun tappioputki katkesi kuitenkin viikko sitten, ja tiistaina joukkue voitti Pohjois-Ruotsin derbyssä Luulajan peräti 5–1. Skellefteån hyökkäys on todella tulivoimainen ja pystyy tekemään AIK:n huonosta puolustuksesta reikäjuustoa. Tehoista vastaavat muun muassa Bud Holloway, Joakim Lindström, Oscar Möller ja Sotsin olympialaisiin valittu Jimmie Ericsson.

 

Perustelu vihjeelle

AIK:n yleisömäärät ovat olleet läpi kauden surkeita, ja varsinkin loppukaudesta, kun joukkue on menettänyt pudotuspelimahdollisuutensa, Hovetissa on enemmän tyhjiä kuin varattuja penkkejä. Täten AIK ei nauti kovin merkittävästä kotiedustakaan. Skellefteå saapuu Tukholmaan lentämällä jo keskiviikkona, joten se ei kärsi matkarasituksestakaan.

Vihje otteluun: Skellefteå –1,5, kerroin 1,92 Unibet, PELAA TÄSTÄ >>Päivän vihjeet 29.1 – 30.1 yö

 

Lyhyesti

– Miami ei ole NBA:n nopeimmin pelaavia joukkueita

– Miamin puolustus on yksi liigan parhaista

– Kevin Durant ja LeBron James puolustavat toisiaan, eivätkä pääse riehumaan hyökkäyspäässä

Vihje otteluun: Under 203.0, kerroin 1,91 NordicBet,  PELAA TÄSTÄ >>

 

Lähtökohdat

NBA-kierroksen huippuottelussa kohtaavat LeBron Jamesin Miami Heat ja Kevin Durantin Oklahoma City Thunder. Kaksi edellä mainittua henkilöä ovat NBA:n kaksi valovoimaisinta tähteä. He pelaavat samalla pelipaikalla, ja on oletettavaa, että he vartioivat toinen toistaan ensi yönä. Molemmat ovat hyviä ja puolustajia, mikä tarkoittaa sitä, etteivät he pääse rellestämään samalla tavalla kuin heikompia joukkueita vastaan. Sekä Miamin että Oklahoma Cityn muu pelaajistot eivät pysty antamaan niin paljon tulitukea, että ottelussa nähtäisiin korijuhlia.

Miamin puolustus on yksi liigan parhaista, minkä lisäksi joukkueen hyökkäystempo on keskimääräistä alhaisempi. Ottelussa nähtäneen tavallista vähemmän hyökkäyksiä, mikä näkyy myös korimäärässä. Myöskään Oklahoma City ei ole liigan nopeimmin pelaavia joukkueita, mutta hieman Miamia nopeampi. On kuitenkin oletettavaa, ettei Floridassa nähdä juoksukilpailua. Joukkueet ovat finaalikandidaatteja, mikä lisää ottelun tärkeyttä. Tällaisissa otteluissa pistemäärät harvoin nousevat yli kahdensadan. Siksi pelivalinta on under 203.0.

Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 30.1.2014 | NBA

 

Lyhyesti

– Milwaukee loukkaantumiskierteessä

– Phoenix tappelee pudotuspelipaikasta

– Phoenixilla materiaalietu

Vihje otteluun: Phoenix –8.0, kerroin 1,91 NordicBet,  PELAA TÄSTÄ >>

 

Lähtökohdat

NBA-kierroksen todennäköisimpiä vierasvoittoja on Phoenix Sunsin voitto Milwaukee Bucksista. Milwaukee on voittanut koko kaudella vasta kahdeksan ottelua, eikä voittosarake kartu Phoenixiakaan vastaan. Bucksilla on pahoja loukkaantumisia, mitkä rasittavat entisestään kapealla materiaalilla operoivaa joukkuetta. Bucks onkin kääntänyt jo katseet ensi kesän draftiin, josta joukkue on kovaa vauhtia saamassa ykkösvarausta itselleen. Kolmestatoista edellisestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Edelliset kolme ottelua Bucks on hävinnyt keskimäärin lähes 23 pisteellä.

Phoenix puolestaan on hyvässä vireessä. Itäisen konferenssin -kiertueella joukkue on ottanut kahdesta ensimmäisestä ottelusta voitot noin kymmenen pisteen marginaaleilla. Nyt vastaan tulee koko liigan heikoin joukkue. Erityisesti takamies Goran Dragic on ollut hirmuisessa vireessä.

Ennakkoasetelmien perusteella Phoenix jatkanee voittokulkuaan murskaamalla Milwaukeen reilulla erolla.

Veikkaussivut | Joonas

Huom! Anna palautetta alapuolelle Joonaksen vihjeistä. Kommentoijien kesken arvotaan tällä viikolla 20 leffalippua!