Valioliigaseura lähettänyt peräti 33 pelaajaa lainalle!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 09/06/2015
Jaa tämä...

Viime kauden päätteeksi historian viidennen Valioliigan mestaruuden napannut Chelsea on ollut kauden alusta asti otsikoissa muun muassa ailahtelevien peliesitysten ja joukkueenlääkärin ympärillä myllänneen kohun vuoksi. Nyt seura on saanut vielä hieman lisämurheita, kun maailman vanhin urheilijoiden oikeuksia ajava yhdistys Professional Foorballer`s Association (PFA) on syyttänyt Lontoolaisseuraa julkisesti pelaajien ”varastoinnista”.

PFA:n johtaja Gordon Taylor on kritisoinut kovaan ääneen Chelsean tapaa haalia seuraan paljon pelaajia, ja lainata heitä jälleen eteenpäin. Esimerkiksi tällä kaudella Chelsea on lähettänyt jopa 33 pelaajaa lainalle pois seurasta eri puolille Eurooppaa. Yksi nimekkäimmistä lainalle lähetyistä pelaajista on Juventukseen suunnannut Kolumbian maajoukkuemies Juan Cuadrado, jonka seura osti vasta seitsemän kuukautta sitten 25 miljoonan punnalla. Toinen hyvä esimerkki tapaus on nigerialainen Victor Moses, joka siirtyi vastikään vuoden lainapestillä West Ham Unitediin. Tämä oli Mosekselle kolmas vuoden mittainen lainapesti kolmen vuoden sisällä…

Tuottoisa bisnes

Pelaajien haaliminen ja niiden eteenpäin lainaaminen on ollut viime aikoina Stamford Bridgella majaa pitävälle seuralla myös hyvin tuottoisa bisnes. Chelsea esimerkiksi osti Eden Hazardin nuoremman veljen Thorgan Hazardin vuonna 2012 noin puolella miljoonalla eurolla. Thorgan edusti Chelseaa kolme vuotta, pelaten jokaisen kauden lainalla muissa seuroissa. Tänä kesänä Chelsea myi hänet peräti kahdeksalla miljoonalla eurolla Bundesliigaseura Monchengladbachiin vaikka Thorgan Hazard ei pukenut kertaakaan päälleen sinistä paitaa.

Liverpool lainailee toiseksi eniten

PFA:n johtaja Gordon Taylor ihmettelee sitä, että mikä tarve Jose Mourinhon käskyttämällä seuralla on haalia niin paljon pelaajia ja lainailla niitä eteenpäin. Chelsea on perustellut käytäntöään sillä, että näin nuoret pelaajat saavat enemmän peliaikaa. Taylorin mielestä tämä on kuitenkin huono vastaus, koska Chelsealla on oma hyvä akatemia jossa kehittyä. Taylor ihmettelee myös sitä miksi muut seurat sitten pärjäävät ilman epätavallisen suurta pelaajavarastoa. Esimerkiksi Valioliigan toiseksi eniten pelaajia maailmalle lähettänyt Liverpool ei ole päässyt kuin lukuun 16. Nähtäväksi jää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja muuttuko Chelsean käytännöt ensi kaudella. Sitä odotellessa, vilkaistaanpa vielä minkälaisen avauskokoonpanon näistä 33 Chelseasta lainalle lähteneestä pelaajasta saisi koostettua:

Jalkapallokausi on pyörähtänyt jo vauhdilla käyntiin joka puolella maailmaan. Erityisesti peliyhtiö Nordicbet on vahvasti mukana eri jalkapalloliigojen tapahtumissa. Käy tsekkaamassa kertoimet esimerkiksi maanantaina jatkuviin EM-karsintoihin! Muista lukea myösVeikkaussivujen vihjeet otteluihin!

Lue myös:

Video: Frank Lampard Guinnessin ennätystenkirjoihin!

Xabi Alonso Yhdysvaltoihin?

unibet