Kuumimmat kotimaiset siirtohuhut!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Liiga
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Kotimaisen jääkiekon pääsarjan Liigan alkuun on aikaa vielä vajaa kaksi kuukautta. Monilla seuroilla alkaa kuitenkin jo elokuussa tositoimet niin CHL:n kuin perinteisen Raumalla pelattavan pitsiturnauksenkin voimin. Seuroilla on jo joukkueen runko kasassa, mutta silti jokainen joukkue tähyilee vielä viime hetken vahvistuksia. Veikkaussivut.com listaakin nyt tämän hetken kuumimmat kotimaiset siirtohuhut.

TPS ja Tomi Kallio

Parin viime kauden aikana Liigassa todella syvissä vesissä kyntänyt TPS on vahvistanut vuoden vaihteen jälkeen joukkuetta ja organisaatiota tuntuvasti. Joukkue on värvännyt paljon hyviä uusia pelaajia sekä penkin taakse suomalaisen huippuvalmentajan Ari-Pekka Selinin. Nyt joukkue on saamassa riveihinsä vielä yhden kovan luokan paluumuuttajan Ruotsista. 13 viime kautta Ruotsissa viihtynyt Tomi Kallio kertoi kesäkuun lopussa MTV Sportin haastattelussa, että hän tapaa Suomessa lomaillessaan TPS:n johtoa, ja tekee sen jälkeen päätöksen pelaako hän vielä yhden kauden vai loppuuko 38-vuotiaan Kallion pitkä ura tähän kesään. Kallio itse on halukas lopettamaan uransa kasvattajaseuransa paidassa, joten eiköhän tässä vielä ennen kauden alkua Kallion ja TPS:n välisestä vuoden pahvista tehdä uutinen?

Kouvolan KooKoo ja Josh Green

Kolmella edellisellä kaudella Liigassa hopeaa saavuttaneen Tapparan joukkueen rungossa on tapahtunut paljon muutoksia päättyneen kauden jälkeen. Monet runkopelaajat ovat jatkaneet matkaa uusiin haasteisiin, mutta ovista sisään on myös astellut paljon uutta verta. Yksi Tappara-fanien suosikkipelaaja ja niin sanottu kevään lapsi Josh Green on huhujen mukaan seuraava pelaajaa, joka suuntaa pois Tapparasta. Huhujen mukaan NHL-kokemustakin omaavan Greenin uusi osoite olisi Mestiksestä täksi kaudeksi Liigaan noussut Kouvolan KooKoo. Eräällä internetin uutissivustolla Greenin siirtoa Kouvolaan pidettiin jo 100 % varmana, mutta kumpikaan seuroista ei ole vielä vahvistanut uutista. Mutta mikäli uskomme Josh Greenin Twitter-tiliä, niin mies pelaa jatkossakin Suomessa, ja me kaikki kuulemme pian missä. Mies nimittäin twiittasi viikonloppuna ensin, että ”Stay tuned” (vapaasti suomennettuna: pysy kanavalla), ja sen jälkeen kuvan Suomen lipusta…

Kuopion Kalpa ja Patrick Davis

Savon ylpeyden KalPan edesottamuksia läheltä seuraava Savon Sanomat julkaisi jo kesäkuun lopulla verkkosivuillaan uutisen, jonka mukaan Kärppien kanssa Suomen mestaruutta keväällä juhlinut Patrick Davis jättäisi joukkueen ja edustaisi ensi kaudella KalPaa. Kaksi viikkoa sitten julkaistussa jutussa kerrottiin, että KalPa tiedottaisi sopimuksesta virallisesti heinäkuun aikana, mutta vielä se ei ole tapahtunut. Huhua voidaan kuitenkin kaiketi pitää jo varmana?

Helsingin IFK ja Leland Irving

Helsingin IFK on pakotettu ennen kauden alkua vielä maalivahtimarkkinoille. Seuran ykkösvahtina pari edellistä kautta toiminut nuorten maailmanmestari Ville Husso on huhujen mukaan jättämässä seuran siirtyäkseen Pohjois-Amerikkaan luomaan uraa. Mies kävikin jo hänen varanneen St. Louis Bluesin tulokasleirillä noin kaksi viikkoa sitten. Erinäisten tietotoimistojen mukaan vahvin ehdokas korvaamaan Hussoa olisi Jokereissa aikoinaan Liigaa pelannut Leland Irving, joka jäi viime kaudella KHL:ssä pieneen rooliin Ufan maalilla.

Jokerit ja Anssi Salmela sekä Antti Pihlström

Myös KHL-seura Jokerit on jatkuvien huhujen keskipisteenä. Kevään MM-kisojen aikaan iltapäivälehdet tiesivät kertoa, että Jokerit olisi kiinnostunut Leijona-paidassa pelanneista Anssi  Salmelasta ja Antti Pihlströmistä. Kumpikin herra vahvisti silloin kiinnostuksen olevan molemminpuolista, mutta etenevänsä asioiden kanssa rauhassa. Ei olisi kuitenkaan suuri yllätys, mikäli vähintään toinen näistä herroista nähtäisiin ensi kaudella narri-paidassa.

Lue myös:

Suomalaislupaus rustaili tulokassopimuksen Avalancheen!
VIDEO: NHL-lupaus ampui kiekon maaliverkon läpi!

betway