Joukkuemäki 17.2.2014 | Olympialaiset

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/03/2018
Jaa tämä...

Itävalta ottaa mitalin viimeisellä mahdollisella hetkellä ja se on heti kultainen

Vihje lyhyesti

Mäkihypyn mahtimaa Itävalta on Sotshin olympialaisissa edelleen ilman miesten mäkihyppymitalia. Naisissa tuli hopeaa, mutta silti järkyttävällä budjetilla operoivan Itävallan tilanne lähentelee katastrofia. Etenkin suurmäki oli Itävallalta kokonaisuutena mahalasku.

Japani lähtee suurmäen kilpailun perusteella joukkuemäkeen suosikkina, mutta Itävallan laadukas joukkue tuskin epäonnistuu suurmäessä yhtä totaalisesti kahta kertaa. Huipputasaisen mäkikisan voitto ratkeaa Itävallan joukkueen kovaan rutiiniin ja laajaan tasoon, kunhan kaikki hyppääjät hyppäävät omalla tasollaan.

Vihje: Voittaja Itävalta, kerroin 4.5 Bet365

 

 

Lähtökohdat kisaan

Olympialaisten joukkuemäen mitaleista käydään maanantai-iltana tasaisin kamppailu pitkään aikaan. Realistiset mahdollisuudet mitaleille on ainakin kuudella joukkueella, kun Japani, Puola, Itävalta, Slovenia, Saksa ja Norja kamppailevat kärkisijoista. Suomen joukkueella ei valitettavasti ole asiaa tuohon taistoon. Erikoisen kilpailusta tekee myös se, että Itävallan joukkue ei lähde kisaan ennakkosuosikkina.

Ennakkosuosikin viittaa kantaa Japanin joukkue, joka ainoana sai kaikki hyppääjänsä toiselle kierrokselle suurmäen kilpailussa. Suurimpana tähtenä tuikkii Noriaki Kasai, joka jäi niukasti kullasta ja sijoittui toiseksi. Kaikki japanilaiset sijoittuivat suurmäessä 13 parhaan joukkoon, joten Japanin voisi olettaa marssivan kevyesti olympiavoittoon.

Itävallan tähän mennessä pettymään joutunut joukkue on kuitenkin eri mieltä. Suurmäessä vain Gregor Schlierenzauer ja Michael Hayböck hyppäsivät edes lähelle omaa tasoaan sijoittuen seitsemänneksi ja kahdeksanneksi. Thomas Diethardt ja Thomas Morgenstern jäivät ensimmäiselle kierrokselle. Itävallan valmennusjohto luottaa kuitenkin kumpaiseenkin. Molemmat ovat osoittaneet, että osaavat hypätä Sotshin suurmäestä. Diethardt vetäisi karsinnassa jaetun pisimmän hypyn Hayböckin kanssa ja Morgensterninkin hyppy kantoi kärkilukemille. Vakavan loukkaantumisen jälkeen mäkeen palanneen Morgensternin voi olettaa parantavan hyppäämistään päivä päivältä kun hyppyjä tulee vyölle lisää. Kun kaikki itävaltalaiset hyppäävät omalle tasolleen, ei Japaninkaan suoritus riitä kaatamaan tuota nelikkoa.

Muista mitalikandidaateista Puola ja Slovenia ovat varteenotettavia voittokamppailijoita. Kaksinkertainen olympiavoittaja Kamil Stoch ja kaksoismitalisti Peter Prevc johtavat joukkeitaan kohti kärkeä. Molemmilta löytyy kuitenkin vain kolme mitat täyttävää hyppääjää. Puolan Piotr Zyla ei ole päässyt sinuiksi Sotshin mäen kanssa ja Slovenian Robert Kranjec ei loukkaantumisensa jäljiltä ole täydessä iskussa.

 

Vihje: Voittaja Itävalta, kerroin 4.5 Bet365

 

Veikkaussivut | Juhana