Joutuuko Tottenham evakkoon pahimman kilpailijansa kotiareenalle?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Englannin Valioliigassa pelaava Tottenham saattaa joutua pelaamaan kauden 2017-2018 pahimman kilpailijansa Arsenalin kotistadionilla.

Englannin Valioliiga yrittää estää Tottenhamin väliaikaisen pelaamisen Wembleyn ja MK Donsin stadioneilla, kun seura aloittaa White Hart Lanen laajennuksen. Tottenham aloittaa kotistadionsa rakennustyöt toukokuussa 2017. Seura etsii näin ollen väliaikaista kotia itselleen kaudeksi 2017–2018. Asiasta kertoo Independent.

Tottenhamin ensisijainen suunnitelma on pelata kotiottelunsa Ykkösliigan Milton Keynes Donsin kotistadionilla. Kyseisen seuran kotistadionille mahtuu noin 32 000 katsojaa. Tottenhamilla olisi suunnitelma myös isoimpien otteluiden varalle, sillä silloin tarkoitus olisi pelata Wembleyllä.

Valioliiga jyrkästi eri mieltä Tottenhamin kanssa

Valioliigan suunnalta Tottenhamin ehdotus ei ole saanut hyvää palautetta. Valioliigan puheenjuohtajana toimiva Richard Scudamore onkin todennut, että hän on ehdottomasti sen kannalla, jotta Tottenhamin on valittava kaudeksi 2017-2018 vain yksi kotistadion.

– Heidän pitäisi pelata yhdellä stadionilla koko vuosi kilpailun rehellisyyden vuoksi. Ei voi olla 19 kotiottelua, joista kymmenen pelataan Milton Keynesissä ja yhdeksän Wembleyllä. Tämä on epäreilua ja sitä emme voi hyväksyä, Scudamore totesi.

Wembleyllä koko kauden pelaaminen olisi vaikeaa jo senkin takia, että stadion on maajoukkuepelien lisäksi sitoutunut järjestämään NFL-otteluita. MK Donsin stadion olisi puolestaan sijainniltaan White Hart Lanea varsin lähellä, sillä se sijaitsee 75 kilmometrin päässä valkoisten kotiareenalta.

Scudamoren mukaan Tottenhamille olisi tarjolla Arsenalin kotistadion Emirates. Seura tuskin innostuu asiasta, sillä Pohjois-Lontoon valkoisella puolella ei varmasti haluta pelata pahimman vihollisen kotiareenalla.

– Valioliigan ottelut organisoidaan siten, etteivät Liverpool ja Everton, Manchester United ja City sekä Tottenham ja Arsenal pelaa samana viikonloppuna kotikentällään. Sen vuoksi onkin mahdollista, että kaksi seuraa jakavat saman stadionin, Scudamore totesi.

Myös Chelsealla vastaavia ongelmia

Oman mausteensa soppaan tuo sekin tieto, että Tottenham ei ole ainoa seura, joka taistelee siitä, että missä pelata kotiottelunsa. Chelsean kotiareenan Stamford Bridgen uudistus kestää mahdollisesti jopa kaksi vuotta.

Remontin tarkoituksena on nostaa kapasiteetti 40 000:sta 60 000:een. Laajennus vaatisi noin yhdeksän hehtaaria maata. Tällä hetkellä stadionilla on nyt käytössään noin viisi hehtaaria.

Remontin hinnaksi arvioidaan noin 700 miljoonaa euroa. Summa lähtee omistajan, Roman Abramovichin tililtä.

Sunnuntaina pelataan Veikkausliigassa viisi ottelua. Veikkaussivut tarjoaa vihjeen otteluun SJK – HIFK. Tutustu samalla Unibetin erinomaisiin kertoimiin.

Lähde: Independent

Lue myös:
Espanyolin maalivahti odotetusti Real Madridiin!
Atletico Madridille himoittu maalitykki!

betway