Juhanan päivän vihje 31.1

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/02/2018
Jaa tämä...

Vihje otteluun Maria Sharapova – Kirsten Flipkens.

Maria Sharapova – Kirsten Flipkens 31.1. 2014 | WTA Pariisi

 

Lyhyesti

– Maria Sharapovan peli alkaa muistuttaa vanhaa, aggressiivista Sharapovaa.

– Syöttö on kunnossa: Sharapova syötti Pariisissa ensimmäisessä ottelussaan yhdeksän läpisyöttöä vain seitsemällä syöttövuorolla.

– Kirsten Flipkens avasi turnauksen kahdella hyvällä voitolla Mona Barthelista ja Yvonne Meusburgerista.

– Sharapovan lyöntivoima ja liike ovat kuitenkin liikaa belgialaiselle. Pallot viuhuvat ohi oikealta ja vasemmalta.

Vihje: Maria Sharapova – Kirsten Flipkens, alle 18,5 peliä, kerroin 1,96 Unibet, PELAA TÄSTÄ

 

Lähtökohdat otteluun

Naistenniksen entisen maailmanlistan ykkösen Maria Sharapovan loukkaantumisten täyteinen viime kausi katkesi olkapäävammaan, mikä esti hänen osallistumisensa myös Yhdysvaltain avoimiin. Sharapova pelasi kauden viimeiset ottelunsa huonolla menestyksellä elokuussa ja palasi kentille vuoden 2014 alussa Australiassa.
Ennen Australian avoimia Sharapova osallistui Brisbanen turnaukseen, missä hävisi välierässä Serena Williamsille suoraan kahdessa erässä voitettuaan ensin heikompia vastustajia. Australian avoimissa matka päättyi tulevaa finalistia Dominika Cibulkovaa vastaan neljännellä kierroksella kolmieräisessä ottelussa. Pitkään pelaamatta olleen Sharapovan peli oli Australiassa epävarmaa ja virheiden sävyttämää ja hän oli vaikeuksissa jo aiemmilla kierroksilla.

Tällä viikolla listan sijalla viisi majaileva Sharapova on esiintynyt Pariisin halliturnauksessa kuin uudestisyntyneenä. Suoraan toiselle kierrokselle päässyt Sharapova murskasi ensimmäisessä ottelussaan Daniela Hantuchovan (ranking 31) 6-0, 6-1. Vaikka Hantuchova ei enää ole niin kova mittari kuin joitain vuosia sitten, oli Sharapovan esitys vakuuttava. Maria on palanut! Etenkin syöttö ja syötönpalautukset muistuttivat siitä, mitä Sharapova parhaimmillaan on ollut. Sharapova syötti ottelussa yhdeksän läpisyöttöä vain seitsemällä syöttövuorollaan. Läpilyöntejä Sharapovalle kirjattiin 29 ja helppoja virheitä vain 8. Kahdeksasta murtopallostaan Sharapova käytti hyväkseen kuusi.

Sharapova itse kiitteli hyvistä otteistaan WTA.comin haastattelussa lisäaikaa, minkä aikainen putoaminen Australian avoimista hänelle antoi. Aikaeroon totuttautuminen ja hyvät harjoitussessiot Pariisin keskuskentällä näkyvät hyvinä otteina. Sharapovan otteiden voikin ennakoida entisestään paranevan, mitä enemmän hän saa pelejä alle.

Juuri 28 vuotta täyttänyt Kirsten Flipkens on noussut vähitellen kohti naistenniksen kärkeä. Vuosi 2013 oli Flipkensin lopullinen läpimurtovuosi, jolloin hän nousi ensimmäistä kertaa kahdenkymmenen parhaan joukkoon maailmanlistalla. Flipkens ehti elokuussa kivuta jo sijalle 13, mutta putosi vuoden lopussa sijalle 20.

Maailmanlistan 21. sijalla tällä viikolla olevan Flipkensin ensimmäinen kausi top 20 -pelaajana on alkanut heikosti. Flipkens pelasi ennen Australian avoimia Aucklandissa ja Hobartissa. Tuloksena turnauksissa oli muutama voitto rankingissa yli 50:n olevista pelaajista. Melbournessa tappio tuli toisella kierroksella villikorttilaista Casey DellAcquaa (ranking 120) vastaan. Aikainen putoaminen toi myös Flikpkensille aikaa totutella aikaeroon ja valmistautua Pariisin turnaukseen ja se on näkynyt parempina otteina. Flipkens voitti Pariisissa ensimmäisellä kierroksella Mona Barthelin (ranking 36) kolmessa erässä ja jyräsi toisella kierroksella Yvonne Meusburgerin (ranking 40). Etenkin Meusburgeria vastaan Flipkens pelasi hyvää tennistä, eikä itävaltalainen saanut ottelussa ainoatakaan murtopalloa.

 

Perustelut vihjeelle

Vaikka pelaajien välillä rankingissa ei ole kuin 16 sijaa, on tasoero todellisuudessa paljon suurempi. Sharapova todisti ottelussaan Hantuchovaa vastaan, että vanha huippukunto on löytymässä.

Sharapova on saanut syöttönsä kuntoon ja tulee tekemään sillä paljon tuhoa myös Flipkensiä vastaan. Pariisissa pelataan kovalla alustalla, mikä hyödyttää kovalyöntistä Sharapovaa. Isokokoiseksi pelaajaksi Sharapova myös liikkuu hyvin.

Flipkensin ykkössyöttö ei ole mikään varsinainen tykki. Lisäksi Flipkens on saanut ykkössyöttönsä ruutuun tällä kaudella vain noin 53 prosenttisesti, joten etenkin kakkossyöttöihin Sharapova pääsee iskemään kiinni ahnaasti takarajojen sisältä ja lyömään läpi.

Kaksikko on pelannut vastakkain kolme kertaa ja Sharapova on voittanut kaikki ottelut. Ainoa vertailukelpoinen kohtaaminen pelattiin vuosi sitten Australian avointen neljännellä kierroksella, jolloin Sharapova murskasi Flipkensin 6-1, 6-0.

Pelaajien keskinäinen historia, perustaso ja Sharapovan nousukunto huomioon ottaen ottelusta voi odottaa Sharapovan murskavoittoa. Siksi valinta kohdistuu kohteeseen alle 18,5 peliä hyvällä kertoimella.

Vihje: Maria Sharapova – Kirsten Flipkens, alle 18,5 peliä, kerroin 1,96 Unibet, PELAA TÄSTÄ 


Veikkaussivut | Juhana

Huom! Anna palautetta alapuolelle Juhanan vihjeistä. Kommentoijien kesken arvotaan tällä viikolla 20 leffalippua!