Jokereiden seuraava päävalmentaja selvillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 09/03/2015
Jaa tämä...

Helsingin Jokereissa tapahtuu merkittävä muutos.

Jääkiekon KHL:ssä pelaavan Helsingin Jokereiden päävalmentajana toimivan Erkka Westerlundin aika Jokerien käskijänä jää kahden kauden mittaiseksi. Jokerit tiedottaa verkkosivuillaan solmineensa kaksivuotisen päävalmentajasopimuksen Jukka Jalosen kanssa. Sopimus astuu voimaan hetki sitten alkaneen kauden jälkeen. Sopimus kattaa kaksi kautta.

– Haluamme jatkaa Jokereissa vahvan suomalaisen valmennuksen linjalla ja oli tärkeää saada kokenut sekä menestynyt valmentaja jatkamaan tätä putkea, sanoi Jokereiden GM Jari Kurri seuran kotisivuilla.

-Jalonen on rutinoitunut ja meritoitunut tekijä, joka on työskennellyt kansainvälisesti kovissa paikoissa niin maajoukkueessa kuin KHL:ssä. Hän on voittanut MM- ja SM-kultaa sekä tuntee KHL:n vaatimukset erinomaisesti, Kurri jatkoi.

Jaloselle KHL-ympyrät eivät ole vieraita, sillä Suomen maajoukkueen maailmanmestaruuteen keväällä 2011 vienyt Jalonen palaa näin maailman toiseksi kovimpaan kiekkosarjaan, jossa hän valmensi Pietarin SKA:ta kausilla 2012-2014.

Jalonen toimi Leijonien päävalmentajana kaikkiaan viidellä kaudella 2008-13 välisenä aikana. Vuoden 2011 mahtavien hetkien lisäksi Jalonen johdatti sinivalkoiset vuotta aiemmin olympiapronssille Vancouverissa. Maajoukkueen apuvalmentajana Jalonen voitti MM-pronssia keväällä 2008.

Jalonen on voittanut kansainvälisen menestymisen lisäksi Suomen mestaruuden HPK:n kanssa vuonna 2006.

Jalonen tällä hetkellä Pikkuleijonien käskijänä

Tällä hetkellä Jalonen toimii Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana johdattaen Pikkuleijonat MM-kisoihin, jotka pelataan tuttuun tapaan vuodenvaihteessa. Tulevissa MM-kisoissa odotukset ovat korkealla, sillä turnaus pelataan Suomessa.

– Jokerit on loistava mahdollisuus päästä takaisin huippuseuravalmennuksen pariin. Kyseessä on paras suomalainen seurajoukkue ja paras eurooppalainen sarja. Valmentajana ei voi muuta toivoa, perustelee Jalonen ratkaisuaan Jokerien sivuilla.

-Nyt fokus on kuitenkin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa ja MM-kisoihin valmistautumisessa. Tietysti pystymme taustalla myös rakentamaan tulevaa kautta Kurrin ja Janne Vuorisen kanssa. Tärkeintä on kuitenkin omalta osaltani nyt työ Pikkuleijonissa, Jalonen toteaa.

Jokerit esittelee Jukka Jalosen seuran uutena päävalmentajana medialle kauden 2015-16 jälkeen. Sitä ennen seura ei kommentoi aihetta, vaan pitää kaiken keskittymisen tämän kauden joukkueessa.

Jokereiden alkukausi ollut vahva

Jokereiden alkukausi on ollut erittäin onnistunut. Runkosarja käynnistyi kolmen ottelun mittaisella voittoputkella, mutta viime kierroksella voittoputki katkesi vähämaalisessa ottelussa valko-venäläistä Dinamo Minskiä vastaan. Vaikka helsinkiläisseura sai laukauksia aikaan lähes 40 kappaletta, kamppailun ainoan osuman viimeisteli minskiläisten Ryan Vesce kolmannen erän lopulla.

Jokereilla on tällä kaudella tavoitteena ennen kaikkea vahvistaa omaa identiteettiään. Jokerikiekosta on tarkoitus tehdä helposti tunnistettavaa.

KHL:ssä pelataan torstaina neljän ottelun mittainen kierros. Kärkikamppailuna käydään Salavat Ufan ja Avangard Omskin välinen kohtaaminen.

Jokerit jatkaa urakkaansa seuraavan kerran vasta ensi tiistaina. Tuolloin helsinkiläisseuran vastustajana toimii Sibir.

Peliyhtiö Nordicbet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani. Sivustolta löytyy markkinoiden kattavin valikoima veikkauskohteita sekä vedonlyönnissä että livevedossa. Voit myös seurata suosikkijoukkuettasi livenä mobiililaitteella tai tietokoneella. Jos lyöt vetoa CHL.stä vähintään 10 eurolla, saat 10 euron ilmaisvedon haluamaasi jääkiekko-otteluun.

Lähde: Jokerit

Lue myös:

5 syytä, miksi KalPa pelaa pleijareita kaudella 2015-16!
Klassikkovideo: Maalivahti Mika Järvinen tekee maalin!