Junnuvalmentajalta ikimuistoisen upea puhe tappion hetkellä - Katso video!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Rhode Islandin valmentaja Dave Belisle piti pojille ikimuistoisen puheen.

Kilpaurheilu on pahimmillaan erittäin rankka maailma, sillä ennen pitkään joku voittaa ja toinen taas häviää. Paremmuus on aina ratkaistava tavalla tai toisella eikä kukaan voi löytää tappion hetkellä ”oikeita” sanoja mielen parantamiseksi.

Rhode Islandin baseball-nuoria valmentava Dave Belisle pääsi tässä kuitenkin hyvin lähelle. Hänen joukkueensa oli noussut upeasti lasten baseballin suurtapahtumaan, Little League World Seriesiin. Vuosittain järjestettävä turnaus on suunnattu 11-13 vuotiaille ja mukaan pääsee yhteensä vain 16 joukkuetta ympäri maailmaa.

[ Tiistai-ilta vietetään Mestarien liigan karsintojen parissa, Besiktas-Arsenal! Nordicbetin kertoimet: 5.05 | 3.75 | 1.67. Betsaa peräti 50€ riskittömästi tästä linkistä! ]

Rhode Island voitti turnauksen ensimmäisen ottelunsa Tenneseetä vastaan ja eteni toiselle pudotuspelikierrokselle. Tässä vaiheessa tie nousi kuitenkin pystyyn Illinoisia vastaan niukasti juoksuin 7-8.

Ottelun päätyttyä Belisle kutsui silmin nähden pettyneet lapset ympärilleen ja piti joukkueelleen kerrassaan ikimuistoisen puheen.

– Päät pystyyn pojat. Kaikki päät pystyyn. Teidän suorituksesta ei löydy minkäänlaista pettymisen aihetta. Ei tässä turnauksessa, eikä koko kaudella. Tämä on ollut uskomaton matka, Belisle aloitti.

– Katsokaa vaikka tulostaulua. Me taistelimme, me emme lopettaneet hommaa kesken. Sellaisia me olemme! Ainoa asia, jonka takia saatan tänään vuodattaa kyyneliä, on se, että tämä oli viimeinen pelini teidän valmentajana.

– Mutta minä ja te kaikki viemme tästä matkasta jotain mukanamme tulevaisuuteen. Ylpeyttä. Te kannatte sitä mukananne koko loppuelämänne. Te voititte koko kotikaupunkinne, koko New Englandin sekä ESPN:n teidän puolelle. Ja miksikö? Koska he tykkäävät taistelijoista. He tykkäävät suoraselkäisistä tyypeistä, jotka eivät luovuta.

– Me hävisimme niukasti yhdelle maailman parhaimmista joukkueista. Muistaaka se. Nyt lähdemme juhlimaan vanhempienne kanssa ja sitten palaamme kotiin suureen voittoparaatiin. Rakastan teitä kaikkia, ja tulen aina rakastamaan. Te annoitte minulle arvokkaimman kokemuksen koko urheilu- ja valmennusurallani.

Katso Belislen upea puhe alta! (Tässä linkki ESPN:n sivuille laadukkaampaan videoon) 

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut